Російські ДРГ намагалися прорвати кордон у Харківській області — що відомо

ЗСУ. Фото: Facebook/10 окрема гірсько-штурмова бригада "Едельвейс"

Російські окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області, зокрема завдають ударів по місту Вовчанськ. Усю ніч тривали обстріли корегованими авіаційними бомбами, реактивними системами залпового вогню та артилерією. Також були марні спроби диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника прорвати кордон. Про це сьогодні, 10 травня, повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов, інформує FREEДОМ.

“Збройні сили України впевнено утримують позиції: не втрачено жодного метра. Угруповання противника не становить загрози Харкову, сил росіянам вистачає тільки для провокацій на північному напрямку. Усі органи влади працюють, перебувають на місцях і виконують свої обов’язки. Закликаємо цивільне населення прикордонних населених пунктів бути в укриттях, адже для ворога немає різниці — завдавати ударів по військовій інфраструктурі чи по цивільних беззбройних людях”, — із повідомлення очільника Харківської ОВА.

Окрім цього, Синєгубов закликав мешканців Вовчанського та Липецького напрямків — евакуюватися. Для цього працюють гарячі лінії, де проконсультують і допоможуть на всіх етапах.

Тим часом у Міністерстві оборони України розповіли подробиці про безрезультатну спробу прориву російських диверсантів у Харківській області.

“Приблизно о 5:00 відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на цей момент ці атаки відбиті, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цю ділянку фронту направлено резервні підрозділи. Сили оборони України продовжують стримувати атаки противника”, — з повідомлення Міноборони України.

Як зазначив президент України Володимир Зеленський, українські військові знали про наміри російських окупантів і готувалися зустріти противника вогнем.

“Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами та артилерією. Важливо, що вони можуть ще збільшувати та підтягувати сили на цьому напрямку, але наші військові, наше командування знали про це та розраховували сили, щоб зустріти вогнем ворога. Зараз іде жорстокий бій на цьому напрямку. На цей момент зупинили артилерійським вогнем противника”, — заявив глава держави.

Рано вранці російські війська також обстріляли місто Харків, що призвело до постраждалих серед мирного населення. Голова ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок атаки постраждали 11-річна дитина та 72-річна жінка, у яких спостерігається гостра реакція на стрес.

Крім того, постраждали й приватні будинки: 12 із них зазнали пошкоджень, а три було повністю знищено, включно з кількома госпбудівлями, які загорілися. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу й організували евакуацію жителів.

Читайте також: ЗСУ відбили всі наступальні дії в Харківській області — деталі від речника військ “Хортиця”

Прямий ефір