Будь-який наступ Путіна буде справедливо та жорстко відбито ЗСУ, — Сидельников

Андрій Сидельников. Фото: facebook.com

Російська Федерація готує наступ або провокації на кордоні з Харківською областю. Керівництво РФ прагне захопити Харків та Одесу, але Збройні сили України (ЗСУ) готові відбивати атаки завдяки військовій допомозі Заходу. Таку думку сьогодні, 10 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський політик і лідер руху “Говорите громче!” Андрій Сидельников.

“Ситуація досить напружена. На прикордонних територіях у Харківській області дійсно постійно йдуть артобстріли. Вони можуть це робити, щоб відвернути увагу та зробити наступ на іншій лінії фронту. Сьогодні на всій протяжності фронту є небезпека, що російська армія піде в наступ. Українська армія до цього готова. Російське керівництво прагне захопити Харків, вважаючи, що це російське місто. Власне кажучи, вони бажають захопити й Одесу”, — сказав він.

Снарядного голоду ЗСУ не відчувають і будь-який наступ армії Володимира Путіна буде відбито, упевнений політик.

“Закон про американську допомогу набув чинності, та зброя й допомога озброєннями, яка запланована за цим законом, починає надходити. Перша частина цих озброєнь надійшла на лінії фронту. Голоду снарядного сьогодні немає в українській армії. А це означає, що будь-який наступ Путіна буде абсолютно справедливо й досить жорстко відбито. Путін може нагнати величезну кількість живої сили й це будуть величезні жертви. Абсолютно зрозуміло, що Росія не може воювати на фронті, на полі бою, вони можуть тільки бомбити мирні території й просто випалювати землю”, — пояснив він.

Сидельников зазначив, що в Росії йде набір військових на фронт і нема потреби оголошувати про загальну мобілізацію.

“Нема потреби повну мобілізацію проводити, тому що досі діє указ Путіна про часткову мобілізацію. Нема потреби щось змінювати та нагнітати ситуацію. Мобілізація проходить у напівсекретному режимі. Набір відбувається постійно. Все йде в тому напрямку, який заплановано владою”, — резюмував він.

Читайте також: Російські ДРГ намагалися прорвати кордон у Харківській області — що відомо

Прямий ефір