Головна Новини Світ США Байден передав «сигнал» Кремлю. Яке рішення прийняв глава Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден передав «сигнал» Кремлю. Яке рішення прийняв глава Білого дому

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав указ про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму в 400 млн доларів, сказано у повідомленні Білого дому

10 травня 2024, 19:55 comments7663
Поділіться публікацією:

У п’ятницю, 10 травня, очільник Білого дому Джо Байден підписав указ, яким виділив чергову військову допомогу Україні. Цього разу мова йде про пакет допомоги у розмірі 400 млн доларів.

Байден передав «сигнал» Кремлю. Яке рішення прийняв глава Білого дому

Джо Байден

На сайті Білого дому відзначається, що президент Сполучених Штатів, делегував державному секретарю США повноваження на скорочення "оборонних товарів та послуг Міністерства оборони, а також військової освіти та підготовки з метою надання допомоги Україні" на суму до 400 мільйонів доларів.

Як відзначили у Білому домі, мова йде про те, що Україна отримає зброю зі складів американської армії. Втім, наразі Білий дім не оприлюднив перелік зброї, яка буде надана Україні.

Проте, як повідомляв портал "Коментарі", видання Politico з посиланням на чиновників із Білого дому, розповіло, що Збройні сили отримають ракети до систем Patriot, а також зенітні ракети Stinger. Окрім того, в Україну надійдуть бойові машини Bradley та машини із захистом від мін і засідок (MRAP). Також Сили оборони матимуть і додаткові протитанкові комплекси Javelin, а також інші боєприпаси.

Окрім того, видання Politico звернуло увагу на те, що рішення про виділення нового пакету допомоги Україні співпало із наступом росіян на Харківську область.

Дійсно, як повідомив президент Володимир Зеленський, російські терористи 10 травня прорвали кордон в Харківській області. Проте ще вранці Сили оборони дали достойну відсіч загарбникам та зуміли зупинити їх наступ.

Як відзначають експерти та чиновники, наразі небезпеки для самого Харкова немає. Окупанти не мають необхідних сил для того, щоб його захопити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини