Головна Новини Суспільство Війна з Росією Командувач Сухопутних військ розповів, що станеться, якщо ЗСУ втратять Часів Яр
commentss НОВИНИ Всі новини

Командувач Сухопутних військ розповів, що станеться, якщо ЗСУ втратять Часів Яр

Втрата Часового Яру не буде трагедією, заявив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк. За його словами, мова йде про звичайний населений пункт, втрата якого не матиме вирішального значення

10 травня 2024, 20:57
Поділіться публікацією:

Часів Яр є звичайним населеним пунктом і його втрата не матиме якогось вирішального значення, про це в коментарі The Economist сказав командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк.

Командувач Сухопутних військ розповів, що станеться, якщо ЗСУ втратять Часів Яр

Олександр Павлюк

Утім, як підкреслив Павлюк, Часів Яр можна вважати ключем до групи міст, які розташовані за ним. Мова йде про Костянтинівку, Дружківку, Лиман і Слов'янськ, вони становлять так звану Краматорську агломерацію.

Вважається, що втрата Часового Яру відкриє дорогу російським окупантам на Краматорськ і Слов'янськ. Саме ці міста Донецької області знаходяться під контролем Сил оборони. З усієї агломерації окупантам наразі вдалося захопити лише Бахмут.

При цьому відомо, що загарбники хотіли захопити Часів Яр до 9 травня, проте вони цього не змогли зробити.

Втім, як повідомив в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан, насправді Сили оборони можуть втримати Часів Яр. За його інформацією, наразі українські військові успішно використовують канал Сіверський Донець – Донбас як достатньо серйозний протитанковий рів. Поруч з цим каналом також шосе. Як відзначив Світан, саме ці два лінійних орієнтири дають Силам оборони можливість використовувати їх як оборонні рубежі.

Окрім того, як підкреслює Світан, зараз у Часовому Ярі знаходиться спецпідрозділ ГУР Міноборони "Кракен". Також, додав експерт, туди почала надходити і зброя, яку вже давно обіцяли. Тобто, за його інформацією, ситуація в населеному пункті є складною, проте контрольованою.

Втім, експерт додав, що втрата Часового Яру для України буде болючою, адже ворог тоді отримає два напрямки для подальшого наступу на Слов'янськ чи Костянтинівку, і тоді Силам оборони доведеться відходити.

Хоча, як вважає Світан, втримати це місто можна. Для цього потрібен додатковий особовий склад та достатня кількість боєприпасів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти готують штурмовиків для наступу на Часів Яр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини