Посол України в Польщі розповів про допомогу Варшави

Україна має в Польщі важливий "стратегічний хаб" для отримання військової, медичної, гуманітарної допомоги.
Посол України в Польщі розповів про допомогу Варшави
Від початку повномасштабного вторгнення Росії Польща надала Україні військової допомоги майже на 4 мільярди доларів. Про це у п'ятницю, 10 травня, в інтерв'ю Укрінформ розповів посол України в Польщі Василь Зварич.
 
 
“Станом на сьогодні Польща надала військової допомоги майже на 4 млрд доларів і дуже важливо, що ця робота продовжується", - сказав дипломат.
 
Він зазначив, що Польща стала для України важливим "стратегічним хабом" і не лише з точки зору військової підтримки. Він зауважив, що багатьох постраждалих від російських атак везуть на лікування на Захід саме через Польщу. 
 
Також Варшава відіграє значну роль у підтримці енергетичної інфраструктури України.
 
"Польська влада у співпраці з Єврокомісією створила так званий енергетичний хаб допомоги Україні - RescEU, через який йде багато допомоги, яка зараз вкрай необхідна в умовах посилених атак з боку РФ на об’єкти української критичної інфраструктури", - сказав дипломат. 
 
Він додав, що різносторонню гуманітарну допомогу Україні надають й органи місцевого самоврядування Польщі та організації неурядового сектору й підкреслив, що "все це відбувається практично щоденно".
 
Прикордонники Польщі затримали 41-річного росіянина, що нелегально потрапив до Польщі через Білорусь. При ньому знайшли військові документи: контракт з армією РФ про участь у військових діях проти України.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK