Розвідка Канади заявляє про зростання іранської агресії

Таємні операції Іранської влади в західних країнах останнім часом стають дедалі агресивнішими, зазначають розвідники.
Розвідка Канади заявляє про зростання іранської агресії

Канадська служба безпеки та розвідки (CSIS) вказує, що Іран продовжує вести ворожу діяльність у Канаді і за прогнозами у 2024 році для підтримки режиму так само переслідуватиме своїх ворогів, навіть якщо вони живуть за кордоном. Про це у п'ятницю, 10 травня, йдеться у щорічному звіті CSIS. 

"Іран прагне стати впливовою державою на Близькому Сході, поширюючи свій вплив на Ірак, Сирію та Ліван", - пише CSIS.

У звіті вказується, що протидія Сполучених Штатів, Ізраїлю та інших держав амбіціям Ірану призвели до того, що Тегеран почав шукати неформальних альянсів з антизахідними державами, такими як Російська Федерація. Як наслідок, Іран сформував те, що він називає "вісь опору".

Підкреслюється, що Іран та його спецслужби таємно збирають інформацію про іранців, що проживають за кордоном та виступають проти іранського режиму, а також намагається посилити антиізраїльські настрої на Заході. 

Нагадаємо, торік восени лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що Китай, Росія та Іран є новою "віссю зла", з якою Сполучені Штати "повинні впоратися".

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK