Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стала відома стратегічна ціль окупантів у Харківській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома стратегічна ціль окупантів у Харківській області

Наразі російські війська розпочали дві обмежені операції

11 травня 2024, 07:21 comments1530
Поділіться публікацією:

Російські наступальні операції вздовж кордону в Харківській області, швидше за все, мають стратегічну мету привернути та закріпити українські сили на цій осі, щоб уможливити російський поступ в інші райони сходу України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Стала відома стратегічна ціль окупантів у Харківській області

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За оцінками американських військових аналітиків, російські війська розпочали наступальну операцію вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області вранці 10 травня і досягли значних тактичних успіхів.

Російські війська, ймовірно, проводять початкову фазу наступальної операції на півночі Харківщини, яка має обмежені оперативні цілі, але спрямована на досягнення стратегічного ефекту – відволікання військових та техніки з інших критичних ділянок фронту на сході України.

Наразі російські війська розпочали дві обмежені операції у цьому районі: одну на північ від Харкова у напрямку Липців, а іншу на північний схід від Харкова біля Вовчанська. 

Міноборони України повідомило, що російські бронетанкові штурмові групи невстановленої чисельності спробували прорвати українську оборону під Вовчанськом рано-вранці, і що бої в цьому районі продовжилися після того, як українські сили відбили російські атаки.

Аналітики припускають, що російські війська, ймовірно, скористаються своїм тактичним плацдармом на півночі Харківської області найближчими днями для активізації наступальних операцій та проведення початкової фази наступальних дій, які, ймовірно, мають на меті відтіснити українські війська від кордону з Бєлгородською областю та просунутися так, щоб артилерією досягатиме Харкова.

Однак обмежені зусилля, які зараз застосовують російські сили, не свідчать про те, що вони проводять широкомасштабну наступальну операцію з метою оточити та захопити місто Харків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: про що говорить ситуація на фронтах, які варіанти проглядаються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини