“Укрпошта” виставить на торги “загублені” посилки, від 10 грн за товар

За словами генерального директора Ігоря Смілянського, на складах компанії зараз перебувають десятки тисяч посилок, які так ніхто і не забрав. Тепер було ухвалено рішення впровадити міжнародну практику і продати їх.

“Укрпошта” збирається продавати на аукціонах посилки, які багато місяців ніхто не забрав. Відповідно, вони не знадобилися замовнику. Про це йдеться на сайті компанії.

Зазначається, що це міжнародна практика поводження з поштовими посилками, які протягом шести місяців нікому не стали в пригоді. Тепер кожен зможе стати власником таких товарів.

На продаж посилки виставлятимуть у межах аукціонів на майданчику Prozorro.Sale. Компанії Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail уже багато років так роблять, а не просто викидають після того, як термін зберігання закінчився.

Посилки на аукціоні: як відбувається процес

Поштові відправлення, які одержувач не забрав через 2 тижні, відправляються назад відправнику. Якщо і він за цей період не прийшов у відділення, то посилки надходять на спеціальний склад, де вони і зберігаються пів року.

6 місяців є на те, щоб написати заяву і все таки отримати відправлення. У разі, якщо цього не сталося, то у компанії з’являється можливість компенсувати витрати за логістику і зберігання.

“Укрпошта” продає посилки: ціна

Початкова ціна за кожну незатребувану посилку становить 10 гривень. Усі вони об’єднані в спеціальні палети, в яких може міститися до 100 товарів. Відповідно, продають їх як один лот.

Примітно, що формуватися вони будуть рандомно. Тобто, ніхто не знатиме до результатів аукціону, що знаходиться всередині запечатаних пакетів. Самі співробітники підприємства не можуть у них брати участь, щоб уникнути корупції.

“Зараз на складах компанії перебувають десятки тисяч незатребуваних посилок, які зберігаються там понад півроку. Раніше такі поштові відправлення просто знищували. Тепер згідно із законодавством ми можемо продати ці посилки і компенсувати витрати на їхню логістику та зберігання, як це роблять у більшості країн світу. Як компанія державного сектору, ми маємо залучати всі можливості для того, щоб бути ефективними і генерувати прибуток для бюджету України, і, відповідно, для забезпечення армії та соціальних виплат”, — заявив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Крім того, у компанії розповіли про злочинну схему, на яку не можна вестися. Шахраї використовують світову практику і пропонують обманним шляхом купити одну посилку. Насправді це не відповідає дійсності, адже компанії продають на аукціонах тільки групові лоти.

Джерело focus

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше