Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія просувається далі: окуповано три населені пункти
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія просувається далі: окуповано три населені пункти

Росія окупувала три нові села у Харківській області та продовжує наступ на інших ділянках фронту.

13 травня 2024, 09:27 comments4264
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аналітичний ресурс DeepState розповів про ситуацію на фронті та оновив власну карту, де вказав на просування росіян, а також окупацію трьох сіл у Харківській області. 

Росія просувається далі: окуповано три населені пункти

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Російська армія посилила наступ на фронті. За даними аналітичного ресурсу росіяни просунулись у районі Вербового Запорізької області, Красногорівці та Нетайловому в Донецькій, а також окупували населені пункти у Харківській області.

"Ворог просунувся біля Вербового, в Красногорівці, в Нетайловому, західніше Семенівки, східніше Новопокровського та окупував села Харківщини: Мороховець, Олійникове та Зелене", — повідомили у DeepState.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через наступ росіян на півночі Харківщини місцева влада ухвалила рішення про евакуацію цивільного населення. За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, станом на 12 травня було евакуйовано понад чотири тисячі людей, які розміститись у центрах евакуації, а також у своїх родичів та друзів. Крім того, у випадку збільшення кількості евакуйованих, влада обіцяла збільшити кількість місць для їх розміщення, а також запустити додаткові поїзди по деяких напрямках для перевезення цивільних з небезпечних зон.

Також "Коментарі" писали про командира підрозділу розвідки ЗСУ Дениса Ярославського, який заявив, що 125 ТРО кинула позиції в Харківській області, а укріплення в цьому регіоні поблизу кордону з Росією не були добудовані за понад два роки війни. У 125 ТРО відповіли на заяви Ярославського та вказали, що військовий розповсюджує "абсолютно неправдиву інформацію" про військову ситуацію на Харківщині.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини