Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загроза для України в рази посилилася: ЗМІ розповіли, що змінилося у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза для України в рази посилилася: ЗМІ розповіли, що змінилося у війні

Видання WSJ звертає увагу, що російські обстріли України стали більш смертоносними, ніж будь-коли

13 травня 2024, 11:10 comments1818
Поділіться публікацією:

Країна-агресор дедалі частіше оминає українську ППО. Підтвердженням цього є те, що Україна збиває російські ракети набагато рідше, ніж раніше. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Загроза для України в рази посилилася: ЗМІ розповіли, що змінилося у війні

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що зниження можливостей протиповітряної оборони України пояснюється посиленням атак російських безпілотників і ракет, а також обстрілами з балістичних ракет. Крім того, у Києва закінчуються боєприпаси для системи Patriot, що поставляється Заходом, яка раніше була найкращим захистом від подібних атак.

Згідно з аналізом щоденних даних командування ВПС України, проведеного Wall Street Journal, за останні шість місяців Україна перехопила близько 46% російських ракет порівняно з 73% у попередні шість місяців. Минулого місяця показник перехоплення знизився до 30%. Показник перехоплення "Шахедів" за останні шість місяців знизився лише на один процентний пункт і склав 82%.

Хоча дані про атаки та перехоплення за кілька днів були неповними, а Україна використовує таку статистику з пропагандистською метою, представник ЗСУ та незалежний оборонний аналітик заявили, що ці дані дають загалом точну картину.

Посилені бомбардування руйнують інфраструктуру і міста, виснажуючи і без того убогі запаси ракет, які потрібні Україні, щоб не допустити російські ВПС у своє небо.

За словами представника європейської військової розвідки, наступні два або близько місяця будуть вирішальними для того, чи вдасться стримати російські військово-повітряні сили до того, як в Україну прибудуть нові західні засоби ППО.

Дані показують, що протягом останніх шести місяців Росія випустила приблизно на 45% більше безпілотників і ракет, ніж за попередні шість місяців.

За словами представника ЗСУ, перехоплення більшої кількості атак може призвести до виснаження запасів боєприпасів, а потужніші залпи — до перевантаження української оборони, оскільки системи ППО можуть не встигнути перезарядитись досить швидко.

ЗМІ зазначає, за останні шість місяців Росія випустила 2628 безпілотників "Шахед". Аналітики кажуть, що ці безпілотники частково використовують для тестування систем ППО перед запуском ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що може ховатися за настанням окупантів на Харківщину: на що чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини