У Словаччині стався замах на прем’єр-міністра Фіцо — що відомо

Роберт Фіцо. Фото: consilium.europa.eu

Сьогодні, 15 травня, у Словаччині сталася стрілянина в будівлі, де проводилося виїзне засідання уряду, повідомляють словацькі ЗМІ. Унаслідок стрілянини було поранено прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо, наразі його везуть до лікарні, інформує FREEДОМ.

Стрілець ховався в натовпі, який прийшов до будівлі, де виступав прем’єр Словаччини. Із натовпу він здійснив імовірно 2-3 постріли. Нападника вдалося затримати.

На жорстокий напад відреагувала президент Словаччини Зузана Чапутова. Вона засудила його і побажала прем’єр-міністру якнайшвидшого одужання.

“Абсолютно вражена сьогоднішнім жорстоким нападом на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який я засуджую найрішучішим чином. Я бажаю йому багато сил у цей критичний момент і якнайшвидшого одужання. Мої думки також з його сім’єю та близькими”, — акцентувала Зузана Чапутова.

Президент України також відреагував на напад, засудивши його і назвавши “жахливим”. Володимир Зеленський наголосив, що насильство не має стати нормою в жодній країні світі.

“Напад на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо жахливий. Ми рішуче засуджуємо цей акт насильства щодо глави уряду сусідньої держави-партнера. Необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб насильство не стало нормою в жодній країні, в жодній формі і в жодній сфері. Ми щиро сподіваємося на швидке одужання Роберта Фіцо та висловлюємо солідарність із народом Словаччини”, — заявив глава Української держави.

Зазначимо, що нападник на Роберта Фіцо — відомий словацький письменник Юрай Чинтул, повідомляють місцеві ЗМІ. Крім основної діяльності він був активістом ліберальної партії “Прогресивна Словаччина”.

Станом на 17:00 на офіційному Facebook-акаунті прем’єр-міністра Словаччини повідомили, що Фіцо дістав множинні поранення і перебуває в небезпечному для життя стані. Там наголосили, що “все вирішиться в найближчі кілька годин“.

Оновлюється…

Читайте також: Союзники серйозно обговорюють відправлення своїх військових в Україну — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір