Головна Новини Світ Китай Чому Китай не хоче завершення війни в Україні: названо вагому причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Китай не хоче завершення війни в Україні: названо вагому причину

Пекін заробляє на підтримці російської військової промисловості

15 травня 2024, 22:07 comments1155
Поділіться публікацією:

Китай не зацікавлений у завершенні війни в Україні, оскільки заробляє на підтримці російського військово-промислового комплексу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко.

Чому Китай не хоче завершення війни в Україні: названо вагому причину

Китай за продовження війни в Україні. Фото з відкритих джерел

Експерт відзначив, що всі висновки США, які подавалися до Конгресу, оприлюднювалися національною розвідкою та озвучувалися главою Пентагону, свідчать про те, що на сьогоднішній день Китай залучений до підтримки російської оборонної промисловості.

"Без Китаю РФ не впоралася б, особливо у сфері виробництва високоточного озброєння. Пекін, звісно ж, заявляє про свій нейтралітет і невтручання у російсько-українську війну, але при цьому китайські компанії продовжують підтримувати ВПК РФ. Під тиском Китай, ймовірно, все ж таки обмежить деякі поставки до Росії, однак йому не вигідно відмовлятися від продажу елементів до російського озброєння", – розповів Олександр Мусієнко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повторне вторгнення російської армії у Харківську область має спонукати українську владу переглянути підходи до питань будівництва фортифікаційних споруд та загальної мобілізації, наголосив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на Харківщині російська армія намагається закріпитись на північних околицях Вовчанська, щоби продовжити просування з метою захоплення міста. Російський міністр поскаржився, що головною причиною дефіциту поліцейських є низька заробітна плата. За його словами, у Москві нестача дільничних зараз становить 75%, що свідчать про те, що "один співробітник органів внутрішніх справ працює за чотирьох". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини