RU
 

Зросла інтенсивність боїв на Харківському напрямку

Текст: ,  15 травня 2024, 22:50
0
3651
Зросла інтенсивність боїв на Харківському напрямку
Фото: 121 окрема бригада ТрО
На Харківському напрямку інтенсивність бойових дій зросла

Ситуацію вдалося частково стабілізувати, триває зачистка північно-західних околиць Вовчанська.

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій. ЗСУ відбили вже десять ворожих атак у районі Слобожанського, Вовчанська, Стариці та Липців. Про це 15 травня повідомляє  Генштаб.

Зазначається, що ситуацію вдалося частково стабілізувати, триває зачистка північно-західних околиць Вовчанська.

За даними Генштабу, від початку доби російські війська втратили на Харківському напрямку близько 60 своїх військових і 19 одиниць озброєння та техніки. На цій ділянці фронту Сили оборони уразили також 11 ворожих укриттів.

Окупанти продовжують атакувати вздовж майже всієї лінії фронту. Основні зусилля зосереджують на Покровському та Куп’янському напрямках.

На Куп’янському напрямку відбулися 28 бойових зіткнень, зокрема в районах Стельмахівки, Синьківки, Іванівки і Твердохлібового. Триває уточнення даних про втрати російських загарбників.

На Лиманському напрямку війська РФ двічі безуспішно намагалися покращити тактичне положення біля Новосадового і Торського. У районі Лиману росіяни завдали три авіаційні удари.

На Сіверському напрямку ворог здійснив сім атак на напрямках Миколаївка – Спірне, Берестове – Спірне, Яковлівка – Роздолівка, Соледар – Роздолівка й Золотарівка – Верхньокам’янське.

На Краматорському напрямку російські війська дев'ять разів атакували позиції Сил оборони.

На Покровському напрямку росіяни не зменшують інтенсивності атак. Загалом цієї доби вони атакували там 31 раз, найбільше – у районах Новоолександрівки й Нетайлового. Сили оборони роблять усе можливе для недопущення просування ворога.

На Курахівському напрямку українські захисники успішно відбили сім ворожих атак.

На Времівському напрямку армія РФ намагалася потіснити підрозділи Сил оборони в районі Урожайного. У результаті ворог зазнав втрат і відійшов.

На Оріхівському напрямку окупанти продовжують тиснути біля Старомайорського, 22 рази намагалися штурмувати. Авіаційного удару росіяни завдали в районі Роботиного. Українські захисники утримують оборонні рубежі та позиції.

На Придніпровському напрямку ворог п'ять разів атакував підрозділи Сил оборони поблизу Кринок, однак успіху не мав.

На інших напрямках обстановка суттєво не змінилася.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ протягом доби завдали ударів по 13 районах зосередження особового складу російської армїі, пункту її управління та складу боєприпасів, а також по інших важливих об'єктах росіян.

Авіація Сил оборони зі свого боку завдала два удари по зенітних ракетних комплексах ворога. Також ударила по 22 районах зосередження особового складу російських військ.

Нагадаємо, Нагадаємо, 10 травня росіяни почали наступ на півночі Харківської області. Вони захопили близько десятка сіл у "сірій зоні".

РФ намагається створити паніку в Харкові та Сумах - ЦПД

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Зеленський відреагував на рекордну допомогу Щвеції
СБУ затримала іноземця, який підпалив підстанції
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Латвійська громада Чикаго передала всюдиходи-амфібії для ЗСУ
Білий дім підтвердив участь США у Саміті миру
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі