Головна Новини Світ Росія Опозиція поза законом. У РФ "іноагентам" заборонили брати участь у виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Опозиція поза законом. У РФ "іноагентам" заборонили брати участь у виборах

Включені до реєстру "іноагентів" не зможуть висувати свою кандидатуру на російських виборах

15 травня 2024, 23:22
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який забороняє "іноземним агентам" брати участь у виборах усіх рівнів та виступати спостерігачами і довіреними особами кандидатів.

Опозиція поза законом. У РФ "іноагентам" заборонили брати участь у виборах

Путін заборонив "іноагентам" брати участь у виборах. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання The Moscow Times, згідно з законом, для участі у виборах кандидату необхідно припинити статус "іноагента" до терміну подання документів до виборчкому. Водночас документ виключає внесення до реєстру "іноземних агентів" громадянина, якщо він уже зареєструвався для участі у виборах.

Повідомляється, що якщо чинні сенатори і депутати федеральних і регіональних органів законодавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також губернатори і мери міст отримають статус "іноземного агента", то їхні повноваження будуть припинені.

Авторами закону виступили лідер фракції "Справедлива Росія — За правду" Сергій Миронов і заступник керівника фракції Дмитро Гусєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повторне вторгнення російської армії у Харківську область має спонукати українську владу переглянути підходи до питань будівництва фортифікаційних споруд та загальної мобілізації, наголосив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на Харківщині російська армія намагається закріпитись на північних околицях Вовчанська, щоби продовжити просування з метою захоплення міста. Російський міністр поскаржився, що головною причиною дефіциту поліцейських є низька заробітна плата. За його словами, у Москві нестача дільничних зараз становить 75%, що свідчать про те, що "один співробітник органів внутрішніх справ працює за чотирьох". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини