Шойгу не матиме тієї ваги, яку мав Патрушев у Радбезі РФ — думка

Ольга Курносова. Фото: story.ru

Міністра оборони Сергія Шойгу Путін відправив на більш спокійну посаду — керівника Ради безпеки РФ. Однак на цій посаді колишньому очільнику Міноборони не дадуть робити все те, що міг собі дозволити наближений до російського диктатора Патрушев. Таку думку сьогодні, 15 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила політична аналітикиня та головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

Вона вважає, що Шойгу позбувся свого місця, оскільки дані ним обіцянки про “Київ за три дні” та інші не були виконані.

“Ясна річ, що самого Шойгу навряд чи посадять. Так, його відправили якщо не на пенсіонерську посаду, то на таке більш менш спокійне місце. Тому що, звичайно, Рада безпеки буде зовсім іншою без Патрушева, Шойгу не зможе робити стільки, скільки робив Патрушев, у тому сенсі, що в нього немає просто доступу до вуха Путіна”, — сказала Курносова.

За її словами, у Шойгу буде дуже слабка позиція в Раді безпеки й зараз можуть почати кримінальні справи проти тих, кому він протегував.

“Усі підлеглі розуміють, що він не рятує ні від чого. І, за великим рахунком, усі дивитимуться, під кого потрібно пристосовуватися, хто реально може бути “кришею”, тому що Шойгу таким “кришею” бути перестав”, — висловила думку аналітикиня.

Читайте також: Прибравши Шойгу з посади міністра оборони, Путін продемонстрував, що своїх не здає, — Гудков

Нагадаємо, в російському уряді відбулися несподівані зміни. Попри те, що список міністрів майже не оновився, росіян здивувала особистість нового міністра оборони. Володимир Путін після незаконної “інавгурації” позбавив свого друга Сергія Шойгу посади міністра оборони. Його місце займе економіст Андрій Білоусов.

Прямий ефір