Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є у росіян запаси на прориви: чому задум РФ на Харківщині зірвано
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є у росіян запаси на прориви: чому задум РФ на Харківщині зірвано

Росіяни намагатимуться використовувати свої обмежені резерви на широкій лінії фронту

16 травня 2024, 06:55
Поділіться публікацією:

Вже близько тижня Росія штурмує кордони України на півночі. Зокрема, йдеться про атаки ворога на Харківську область. Чи є у росіян запаси на прориви? Чи можна сказати, враховуючи ситуацію на Харківщині, що задум РФ зірвано? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи є у росіян запаси на прориви: чому задум РФ на Харківщині зірвано

Наступ Росії. Фото: з відкритих джерел

Окупанти не можуть швидко просуватися

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі каналу "Еспресо" висловив думку, що північний напрямок фронту в Україні (зокрема Харківська область) поки що не є настільки критичним. На сході просування військ РФ вимірюється мінімальними відстанями. У росіян зараз немає запасів на стратегічні прориви.

"У Курській, Брянській і Бєлгородській областях у противника сконцентровано 50 тисяч особового складу. На Харківському напрямку, з боку Бєлгородської області, наші військові говорили про те, що там сконцентровано десь 30 тисяч особового складу армії РФ. За оцінками спроможності РФ забезпечити просування в бік Харкова – це вважається недостатньою кількістю. Але для атак і створення умовних санітарних зон, до чого прагне РФ, цих сил може вистачити", — зауважив експерт.

Згурець упевнений, що росіяни намагатимуться використовувати свої обмежені резерви на широкій лінії фронту.

Росіяни мають великі втрати

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив думку, що задум російських окупантів в їхньому наступі в Харківській області в головній частині зірваний.

Коментуючи нічне повідомлення Генштабу ЗСУ щодо того, що на Харківському напрямку українські підрозділи відійшли на вигідніші позиції, Киричевський зазначив, що "додаткових деталей, які могли б конкретно прояснити, що це означає, поки що немає".

"Але в даному випадку я не думаю, що ми говоримо про щось більш таке критичне", — зазначив він.

При цьому експерт акцентував, що до Харківському напрямку виникло багато медійної уваги, тому Генштабу доводиться пояснювати кожен крок наших військових.

"Зважаючи на те, що Харків був основною ціллю цього російського, назвемо так його, диверсійного, наступу, уже є базова річ, що задум ворога в головній частині зірваний. Це вже, можна сказати, не те що не провал, — це вже в чомусь на тактичному рівні перемога", — наголосив Киричевський.

При цьому він додав, те, що росіяни повільно просуваються в районі Вовчанська, не означає, що вони слабкі. Не можна в жодному разі недооцінювати ворога.

Читайте також на порталі "Коментарі" — начальник сил оборони Харкова розповів, що відбувається на Харківщині та до чого готуватись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини