Волонтер проводить книжкові аукціони, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Юрій Акименко. Скриншот: kanaldim.tv

Волонтер Юрій Акименко проводить благодійні книжкові аукціони, аби збирати гроші для захисників. Спочатку чоловік збирав кошти на ремонт пікапів, потім на прилад нічного бачення. Нині він оголосив збір на мільйон гривень на мікроавтобус для військових 23-ї ОБСП, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Юрій гортає сторінки книжок. Вони для різних вікових категорій та різні за жанрами історичні про нинішню війну в Україні, література з психології. Всі ці книжки розігрують за донат для українських захисників.

"Ми проводимо благодійний аукціон. Тобто люди можуть давати тим людям будь-яку суму. Найдорожчі екземпляри — два комплекти вартістю по 4 500 гривень за найбільші доната. Інша 150 книг ми поділили по 10 екземплярів, щоб було по 15 переможців. Тому що учасників буде, звісно, багато", — зізнався волонтер Юрій Акименко.

Спочатку Юрій збирав гроші на ремонт пікапів, потім на прилад нічного бачення. Тепер на меті — 1 000 0000 на мікроавтобус для військовослужбовців 23-го батальйону спеціального призначення. Машину облаштують під потреби захисників. Ще їм необхідний прилад нічного бачення. Аукціон стартує зі 100 гривень.

В перші два тижні було понад 5 000 учасників. Наразі збирати гроші для потреб військових стає дедалі складніше, зазначає волонтер. Тому експериментує, аби привернути увагу до зборів. Зокрема, звертається до різних видавництв. Нині у Юрія вже 160 книжок для аукціону. Кожна з них дуже цінна. Доєднатися до аукціону на підтримку наших захисників може кожен. Він триває у соцмережах. 

Читайте також: Серія книг "Серед своїх": Yakaboo знайомить українців з творами сучасних авторів

Медіа-партнери
Прямий ефір