Головна Новини Суспільство Скандали Міністерка економіки відреагувала на скандал з бронюванням працівників для деяких компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністерка економіки відреагувала на скандал з бронюванням працівників для деяких компаній

Юлія Свириденко прокоментувала інформацію про наказ, який призвів до суспільного резонансу щодо деяких компаній, що потрапили у списки за якими можна бронювати працівників від мобілізації.

16 травня 2024, 15:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка економіки Юлія Свириденко відреагувала на наказ міністерства, який передбачав введення бронювання для мобілізації шістьом компаніям, з яких лише одна пов’язана з армією. Свириденко заявила, що скасовує наказ та буде розбиратись щодо кожної компанії.

Міністерка економіки відреагувала на скандал з бронюванням працівників для деяких компаній

Міністерка економіки Юлія Свириденко. Фото з відкритих джерел

Народний депутат Олександр Федієнко опублікував наказ від 8 квітня 2024 року у якому йшлось бронювання працівників шістьох компаній, зокрема служби доставки Glovo, рекламної агенції "СММ", компанії "Фавбет Тек", яка схожа за назвою до букмекерської контори. 

Виявилось, що з шести компаній, які отримали дозвіл бронювати своїх працівників на 6 місяців, лише одна мала стосунок до армії — "КоРТ", яка займається розробкою безпілотників та систем РЕБ.

"З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо", — відреагувала міністерка економіки Юлія Свириденко.

Свириденко також пояснила процес бронювання. За її словами компанії звертаються до Мінцифри, яке визнає їх критично важливими на підставі різних критеріїв, зокрема відсутність заборгованостей та рівня зарплат.

Після цього списки потрапляють у Генштаб для перевірки, а далі до Міністерства економіки, де "у випадку відсутності правових підстав для відмови, ухвалюється рішення про бронювання працівників".

Юлія Свириденко також вказала, що буде проведено оновлення постанови, щоб знайти оптимальне рішення щодо бронювання від мобілізації, яке "відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ветеран війни розкритикував закон про мобілізацію.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо скільки грошей може отримати Україна завдяки економічному бронюванню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вова

16 травня 2024, 16:18

а бронь для фк карпаты никого не парит?


Новини