Через cкандал наказ про бронювання працівників "Глово" і низки компаній відмінили: подробиці

Через cкандал наказ про бронювання працівників “Глово” і низки компаній відмінили: подробиці.

Через cкандал наказ про бронювання працівників “Глово” і низки компаній відмінили: подробиці. Фото: 24tv.ua

Події
16 травня 16:10

Міністерка економіки України Юлія Свириденко повідомила, що скасовує наказ про бронювання працівників компаній "Гловоапп Україна", "Фавбет Тек", "Віза Україна" та інших через суспільний резонанс.

- З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання і будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам часу і потребам бізнесу — написала Свириденко.

За її словами, компанії звернулися з проханням про бронювання до профільного Міністерства цифрової трансформації. Там визнали їх критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами Дія.Сіті.

Після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб для перевірки, а потім їх отримує Міністерство економіки. У випадку відсутності правових підстав для відмови, ухвалюється рішення про бронювання працівників.

- Ми розуміємо, що бронювання спеціалістів – законне право бізнесу і можливість для країни у такий важкий час підтримувати нашу економіку податками й зборами. Але це питання також не повинне розколювати суспільство, особливо у такий важкий час. Проведемо оновлення постанови, аби знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці, — підсумувала міністерка.

Нагадаємо, сьогодні спалахнув скандал, коли стало відомо, що Міністерство економіки забронювало військовозобов'язаних працівників компаній Glovo, Visa, Favbet Tech на період мобілізації. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах