RU
 

Росіяни збільшили кількість атак - Генштаб

Текст: ,  16 травня 2024, 22:53
0
1451
Росіяни збільшили кількість атак - Генштаб
Фото: Генштаб ЗСУ
ЗСУ тримають оборону

На Покровському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 35, а на Харківському напрямку кількість ворожих атак зросла до 10.

Кількість ворожих атак на Харківському напрямку зросла до 10. Основні бойові дії тривають в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ. Росіяни за підтримки авіації намагаються тиснути на оборону. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ ввечері 16 травня.

Зазначається, що окупанти завдали 32 авіаційних удари із застосуванням 38 КАБів, здійснили 181 артилерійський обстріл.

На Куп’янському напрямку російські окупаційні війська продовжують атакувати в районах Синьківки, Іванівки та Берестового. Ще одне бойове зіткнення додалось біля М’ясожарівки.

На Лиманському напрямку окупанти вісім разів намагалися прорвати оборону наших захисників.

На Сіверському напрямку росіяни завдали авіаційного удару поруч зі Спірним.

Найгарячішою на даний час залишається ситуація на Покровському напрямку. Кількість бойових зіткнень зросла до 35. Водночас, українські воїни своїми рішучими діями продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі, техніці та стримують противника.

На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили 12 ворожих атак. Окупанти зосереджують свої зусилля в районах Георгіївки, Новомихайлівки та Красногорівки. Під ударом ворожої авіації опинилася Єлизаветівка.

На Времівському напрямку з початку поточної доби противник наростив кількість бойових зіткнень до восьми. Зокрема, бої велися біля Старомайорського, Микільського та Урожайного.

На Придніпровському напрямку РФ сьогодні також вісім разів атакувала українських захисників поблизу Кринок. Успіху не мала, інформація про втрати окупантів уточнюється.

На Краматорському, Торецькому, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках значних змін в обстановці не відбулося.

Протягом доби авіація та ракетні війська Сил оборони завдали ураження по 12 районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, двох артилерійських засобах, пункту управління БпЛА російських окупантів.

Нагадаємо, українські бійці продовжують оборону Вовчанська Харківської області від російського наступу. Вони зачищали місто від ворожих солдатів.

РФ намагається розширити війну - Зеленський

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Росіяни поранили 60 цивільних за добу - МВС
Атака на Харків: у зруйнованому будинку знайшли сім загиблих
На Буковині здійснили напад на працівника ТЦК
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Росія атакувала Балаклію, серед поранених вісім дітей
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі