URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Київ готується до великого російського наступу найближчими тижнями

Київ активно готується до масштабного російського наступу, який може розпочатися вже в найближчі тижні.

За даними Reuters, наступ російських військ на Харківщині викликає серйозне занепокоєння у українських військових штабів. Їхні сили вже розтягнуті вздовж понад 1000-кілометрової лінії фронту, а нестача особового складу посилюється затримками з поставками західного озброєння, що ускладнює оборону.

Також повідомляється про нарощування російських підрозділів поблизу Сумської області, що може свідчити про підготовку до нового етапу агресії.

Аналітик з Black Bird Group Пассі Паройнен зазначив, що наступ на Харків виглядає як спроба Москви втягнути обмежені резерви України у бій до початку основного літнього наступу. За його словами, якщо Україна перерозподілить свої сили до Харкова та Сум, це може допомогти зберегти частину території, зменшити артилерійські обстріли мирних жителів і навіть відтіснити ворога до кордону.

«Але це може коштувати Україні програшу в загальному військовому конфлікті, якщо резерви не будуть доступні для реагування на кризи під час літнього наступу Росії», – підкреслив Паройнен.

Крім того, українське командування зазначає, що зусилля ворога спрямовані на розтягування українських сил і вичерпання ресурсів, що може створити критичну ситуацію під час основного наступу.

Президент Зеленський під час візиту до Харкова наголосив на важливості зміцнення оборонних ліній та підготовки до можливого наступу, закликавши міжнародну спільноту до ще більшої підтримки України у цій складній ситуації.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте