В НАТО сказали, чи зупинить західна зброя наступ РФ

Поняття "стримування російських сил" вже в минулому, тому що Росія вже здійснила повномасштабне вторгнення і війна триває вже 813 днів.
В НАТО сказали, чи зупинить західна зброя наступ РФ

Постачання Україні необхідної військової допомоги союзниками не обов'язково стримуватиме Росію від наступу на фронті. Загарбники не досягли жодної зі своїх цілей, тому вони будуть продовжувати війну. Про це у четвер, 16 травня, заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на пресконференції за підсумками засідання Рада Україна-НАТО.

За його словами, партнери повинні допомогти Україні протистояти агресії РФ, але "важливо розуміти, що все, що ми робимо, не обов'язково завадить росіянам щось зробити".

"Що ми можемо зробити - то це переконатися, що українські Збройні сили максимально підготовлені та мають зброю, щоб протистояти будь-якому наступу росіян", - зазначив адмірал.

Він нагадав, що війна триває вже 813 днів і росіяни не хочуть зупинятися. 

"Росіяни будуть продовжувати, тому що вони не досягли жодної зі своїх стратегічних цілей. Ось чому вони продовжують, і ось чому Україна повинна продовжувати оборону, окрім того факту, що українці хочуть повернути територію, яку в них забрали", - наголосив голова Військового комітету НАТО.

Союзники по НАТО наближаються до того, щоб відправити війська в Україну для підготовки українських сил, хоча США досі проти такої ідеї.

Нагадаємо, 10 травня росіяни почали наступ на півночі Харківської області. Вони захопили близько десятка сіл у "сірій зоні". 

Як заявив очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов, українська армія стабілізує фронт у Харківській області, але Росія може почати новий наступ у Сумській області.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK