У Латвії затримали двох російських шпигунів

Співробітники Служби держбезпеки країни вже затримали низку громадян, підозрюваних у діяльності за завданням спецслужб Росії.
У Латвії затримали двох російських шпигунів

Служба державної безпеки Латвії (VDD) затримала двох осіб, які збирали секретну інформацію дляї спецслужб Росії. Про це у четвер, 16 травня, йдеться на офіційному сайті відомства.

Проти них на початку травня було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 85 Кримінального кодексу - незаконне збирання інформації, що не підлягає розголошенню, з метою передачі її іноземній державі чи іноземній організації безпосередньо чи через посередництво іншої людини. 

Згідно з інформацією, отриманою під час розслідування, особи незаконно збирали та передавали спецслужбам Росії інформацію про інших підозрюваних у шпигунстві в Латвії осіб, до яких було застосовано запобіжний захід у вигляді арешту.  

Один із затриманих - Сергій Сидоров, якого вже звинуватили у шпигунстві на користь Росії.

15 травня до підозрюваних застосовано запобіжний захід - тримання під вартою.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, постійний представник Росії при ЄС Кіріл Логвінов, ймовірно є шпигуном. Його підозрюють у таємній роботі проти європейських інтересів та шпигунстві на користь російських спецслужб. 

В Естонії проросійський політик отримав вирок за шпигунство

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK