Європа працює над притягненням РФ до відповідальності - генсек РЄ

У Раді Європи наразі відбувається дискусія щодо перетворення її на дипломатичну платформу для розв'язання питання щодо спецтрибуналу за злочин агресії Росії.
Європа працює над притягненням РФ до відповідальності - генсек РЄ

У Раді Європи заявили, що організація готова зіграти свою роль у притягненні Росії до відповідальності за повномасштабне вторгненняв Україну. Зокрема, уже функіонує Реєстр збитків, що має фіксувати втрати і шкоду, завдану Москвою. Про це у четвер, 16 травня, сказала генеральна секретарка РЄ Марія Пейчинович-Бурич, передає Укрінформ.

Вона наголосила, що створення такого реєстру є першим кроком до майбутнього механізму компенсації, в якому Рада Європи "готова зіграти свою роль".

Пейчинович-Бурич заявила, що одним з головних завдань організації є притягнення РФ до відповідальності за тривалу агресивну війну та забезпечення подальшої підтримки України.

Генеральна секретарка назвала РЄ, до складу якої входять 46 країн, унікальною організацією, яка "продовжує творити добро зі зброєю в руках, з витривалістю, рішучістю і політичною волею".

"Те, що було розпочато лідерами-візіонерами в 1949 році, продовжує працювати на благо людей по всій Європі та світу в 2024 році. Права людини, демократія та верховенство права - це не фіксований пункт призначення. Але це сильне добро. Це завжди потрібно використовувати і застосовувати", - підсумувала вона.

У місті Гаага в Нідерландах оголошено про технічний запуск міжнародного Реєстру збитків та початок прийому заяв постраждалих від збройної агресії РФ. 

Раніше у вівторок стало відомо, що застосунок Дія почав приймати заяви до Реєстру збитків. Для подання заяви треба бути власником майна та мати Акт про обстеження від місцевої влади.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK