Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 17 травня

У Дніпрі 17 травня прогнозується мінлива хмарність без опадів. 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

17 травня у Дніпрі опадів не очікується. Температура повітря +17…+19 градусів. Вітер північно-західний, силою 3-8 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“У п’ятницю, 17 травня, вночі на крайньому сході, вдень місцями на Лівобережжі країни та на Закарпатті пройдуть невеликі короткочасні дощі, в решті регіонів без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, у західній частині східної чверті – 7-12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, вдень +16…+21 °С”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 17 травня

Народні прикмети й традиції на 17 травня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: місяць росте і йде дощ — буде дощове літо;
  • бузок, горобина і яблуні в квітах — можна вирушати на риболовлю;
  • холодна погода — до частого граду влітку;
  • дме північний вітер — чекайте на холодне літо.

Цього дня селяни поралися біля городини. А незаміжні дівчата обов’язково збиралися на вечорницях, під час яких ворожили і передбачали свою долю.

17 травня в Україні та світі

Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 17 травня

17 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день телефону довіри для дітей. Це важлива подія, яка підвищує обізнаність про телефони допомоги дітям та їхню роль у захисті прав дітей в усьому світі. Цього дня визнаються зусилля дитячих телефонних організацій і професіоналів, які працюють над наданням підтримки та захисту дітям.

Також 17 травня – Міжнародний день віртуальних помічників. Свято припадає на третю п’ятницю травня. Більшість із нас хоча б раз користувалися віртуальним помічником, а частина людства використовує їх регулярно. Цифрові віртуальні помічники допомагають планувати день, організовувати справи та шукати потрібну інформацію.

А ще 17 травня – День видів, що зникають. Ця важлива екологічна подія має на меті привернути увагу до серйозності проблеми вимирання тварин та рослин. Загалом на планеті більше 5 тисяч видів рослин і тварин перебувають на межі остаточного зникнення.

Також 17 травня – Міжнародний день боротьби з гомофобією. Ця дата вибрана на згадку про рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я 1990 року, коли гомосексуальність була виключена зі списку психічних захворювань.

Також 17 травня – Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства. Цей день був встановлений на честь річниці заснування Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) і підписання першої Міжнародної телеграфної конвенції 1865 року.

А ще 17 травня – День народження Інтернету. Він пов’язаний із важливою подією в історії створення Всесвітньої Мережі — ухваленням єдиного стандарту World Wide Web 1991 року. Цей день є символом визнання значення Інтернету в сучасному світі, його впливу на комунікацію, освіту, бізнес та розваги.

Нагадаємо, легкоатлетка з Дніпра Анна Рижикова стала переможницею італійського турніру, найшвидше подолавши дистанцію 400 м з бар’єрами.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,