Головна Новини Світ Китай Війна продовжуватиметься: які постачання Китай різко збільшив до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна продовжуватиметься: які постачання Китай різко збільшив до Росії

Пекін допомагає Москві із сировиною для виробництва боєприпасів

17 травня 2024, 07:34
Поділіться публікацією:

Китай значно збільшив до Росії експорт нітроцелюлози. Це матеріал подвійного призначення, який можна використовуватиме боєприпасів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "NHK".

Війна продовжуватиметься: які постачання Китай різко збільшив до Росії

Китай та Росія. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що це сталося після початку вторгнення в Україну. Журналісти проаналізували дані, опубліковані митними органами Китаю за 2015 рік. З'ясувалося, що з 2015 по 2021 рік експорт нітроцелюлози до Росії практично не здійснювався. Водночас експорт різко збільшився із травня 2022 року.

"У 2022 році Китай експортував до Росії трохи більше 700 тонн нітроцелюлози. У 2023 році цей обсяг збільшився майже вдвічі і перевищив 1300 тонн. З січня до березня цього року було експортовано близько 110 тонн", — пише видання.

При цьому Пекін експортує нітроцелюлозу і до інших країн, але США стурбовані експортом Китаєм матеріалів подвійного призначення до Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін розпочав 16 травня дводенний візит до Китайської Народної Республіки (КНР). Після переговорів з її лідером Сі Цзіньпіном обидва автократи виступили із спільною заявою. Серед іншого торкнулися теми російсько-української війни, яку Москва та Пекін в унісон називають "українською кризою". Вони виступають проти постачання озброєння в Україну, а також закликають шукати політичне вирішення конфлікту. Також сторони домовилися про поглиблення зв'язків Китаю та РФ та співробітництво у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань. Експерти проаналізували для видання коментарі ці заяви, їхнє тло, а також, що могло залишитися за лаштунками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини