Mastercard запускає новий сервіс комбінованих оплат для покупок

Компанія Mastercard представила в Україні новий платіжний сервіс — «Гнучка оплата», що дозволяє комбінувати різні способи оплати в рамках однієї покупки. Так, якщо на банківській картці недостатньо грошей для оплати, користувачі зможуть одразу доплатити потрібну суму в інший спосіб — іншою платіжною карткою або готівкою, без необхідності переривати покупку або розбивати її на два окремі чеки. Новий сервіс надасть користувачам більше можливостей у виборі методів оплати та забезпечить максимальну зручність у їх поєднанні для здійснення успішних покупок.

Сервіс «Гнучка оплата» вже доступний у мережах АЗК OKKO та WOG. Крім того, картодержателі можуть скористатися новим функціоналом при здійсненні грошових переказів з картки на картку на сайті iPay.ua. Перелік партнерів сервісу поступово розширюватиметься.

«Ми в Mastercard прагнемо забезпечувати користувачам максимальну гнучкість в питанні оплат та безперешкодний доступ до грошей на карткових рахунках. Нове рішення надасть українцям ще більше свободи та ширший вибір платіжних можливостей у торгових точках. Я вдячний партнерам, що вже підключили «Гнучку оплату», і ми продовжуємо активну роботу над розширенням партнерської екосистеми, аби зробити послугу доступною більшій кількості користувачів», — підкреслив Валерій Новіков, директор з розвитку комерції Mastercard в Україні та Молдові.

Як працює послуга «Гнучка оплата» від Mastercard?

  • Користувач оплачує покупку у мережі партнерів, де доступна послуга, карткою Mastercard®.
  • Якщо баланс на картці менший за суму покупки й банк, який випустив картку, підтверджує можливість використання сервісу «Гнучка оплата», покупець отримує відповідне SMS-повідомлення або сповіщення у мобільному застосунку із зазначенням схваленої суми.
  • Касир інформує покупця про можливість скористатися послугою «Гнучка оплата» та пропонує доплатити залишок іншим способом.
  • Покупець доплачує різницю обраним способом — іншою карткою будь-якого банку різних платіжних систем або готівкою.

Якщо покупець не бажає доплачувати залишок суми, він може завершити покупку на фактично підтверджену банком суму, обмежившись лише частиною товару або скасувати операцію.

Наразі сервіс «Гнучка оплата» доступний для картодержателів Mastercard таких банків: Банк Восток, Банк Південний, Глобус Банк, Ідея Банк, Креді Агріколь, Кредобанк, ОТП, Ощадбанк, ПРАВЕКС БАНК, ПУМБ, Райффайзен Банк, ТАСКОМБАНК, UnexBank, RwSbank, і їхня кількість збільшуватиметься. При цьому банк-емітент залишає за собою право приймати рішення щодо використання сервісу «Гнучка оплата». За додатковою інформацією про доступність послуги по вашій картці ви можете звернутися до банку, що випустив вашу картку.

Технічно сервіс «Гнучка оплата» вже підтримується на POS-терміналах Ощадбанку та Райффайзен Банку у мережах WOG та OKKO відповідно, а також технічну інтеграцію сервісу реалізовано на терміналах Банку Південний.

Послуга «Гнучка оплата» доповнила низку інноваційних сервісів, які компанія Mastercard впроваджує для розширення платіжних можливостей картодержателів в ритейлі. Так, наприклад, послуга «Готівка на касі» дозволяє користувачам знімати до 6000 грн зі свого карткового рахунку під час оплати товарів карткою на касах десятків торгових мереж в Україні. Інший сервіс Mastercard – «Готівка на картку» — дозволяє користувачам поповнювати банківську картку готівкою на касах торгових точок. Завдяки інтеграції із застосунком Дія ліміт разового поповнення картки може складати до 50 000 грн залежно від торгової точки.

Джерело igate

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше