Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови Зміївської і Трипільської ТЕС

Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови Зміївської і Трипільської ТЕС
Трипільська ТЕС. Фото: скріншот відео YouTube/Fly Performance

Під час засідання уряду 17 травня було вирішено виділити понад 1,5 млрд гривень на відбудову двох теплових електростанцій, а саме Зміївської та Трипільської, які були пошкоджені внаслідок російської агресії.

Прокачайте маркетинг-стратегію свого бізнесу та знайдіть нові канали взаємодії з аудиторією на MRKTNG марафоні від MMR та Ekonomika+
25 червня топменеджери Ощадбанку, Укрзалізниці, NOVA (Нової пошти), Kernel, Ковальська та ще 25+ великих компаній розкажуть, які стратегії та канали просування підійдуть саме вашому бізнесу.
Забронювати участь

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, 726 млн грн з резервного фонду державного бюджету отримала державна компанія "Центренерго", а ще 826 млн грн виділили з фонду ліквідації наслідків агресії.

"Очікуємо максимальної ефективності у використанні цих коштів. Роботи мають відбуватися максимально швидко", - наголосив високопосадовець.

ТЕС знищені внаслідок атаки РФ

11 квітня країна- агресор РФ вкотре атакувала Україну ракетами й дронами. Її цілями стали здебільшого об'єкти енергетичної інфраструктури. У результаті ворожого нападу було повністю зруйновано Трипільську ТЕС, розташовану в Київській області.  

Трипільська ТЕС забезпечувала світлом майже 3 мільйони людей й була найбільшим постачальником електроенергії на Київщині, Житомирщині й Черкащині. Вона підлягає відновленню, проте через загрозу атак з боку Росії та брак ППО відновлення ТЕС - це марна справа.

ПАТ "Центренерго", який був оператором трьох ТЕС, втратила 100% генерації. Оскільки Зміївська ТЕС, розташована в Харківській області, була знищена 22 березня, а Вуглегірська ТЕС у Донецькій - 25 липня 2022 року.

В "Укренерго" наголосили, що втрата Трипільської ТЕС, як і будь-якого великого об'єкта генерації, негативно позначилась на енергобалансі, оскільки через її знищення в пікові години доби в України буде менше внутрішньої потужності для покриття споживання.