Майже на 70 км розширив противник зону активних бойових дій: ситуацію прокоментував Сирський

Олександр Сирський. Фото: president.gov.ua

Противник розширив зону активних бойових дій майже на 70 км, намагаючись примусити Україну залучити додаткові резерви. Основні зусилля росіян в Харківській області зосереджені на напрямку Стрілеча — Липці та на захоплені Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя та розгортанням наступу в тил українських військ. Про це сьогодні, 17 травня, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, який через ускладнення ситуації кілька днів поспіль працює у частинах, що ведуть бойові дії на Харківщині, інформує FREEДОМ.

Він зазначив, що ворог для досягнення цілей на Харківському напрямку створив та значно посилив своє оперативно-тактичне угруповання військ “Сєвєр”, до складу якого увійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів.

“Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак, йому не вдалось прорвати нашу оборону. Втім, ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої, і ворог до цього готується”, — наголосив Сирський.

За таких обставин, як зазначає головнокомандувач, завдання ЗСУ — не допустити подальшого просування ворожих військ та створити умови для їхнього розгрому.  

Цим питанням, а також максимально ефективному використанню української переваги в ударних БпЛА в поєднанні з використанням засобів РЕБ та влучним вогнем артилерії, перегрупуванню військ та спрощенню системи всебічного забезпечення й була, як зазначив Сирський, присвячена його робота в бойових частинах.

“Попрацював у всіх бригадах, які ведуть бойові дії у Харківській області, був в одному з батальйонів, який боронить Вовчанськ, на місці ухвалив всі необхідні рішення для забезпечення стійкості та ефективності оборони. Об’їхав та перевірив всі частини, які готуються до оборони на Сумському напрямку”, — додав він.

Олександр Сирський також зазначив, що Сили оборони відчувають підтримку у розв’язанні всіх проблемних питань як з боку обласних військових адміністрацій, так і допомогу жителів Харкова та області. Він подякував бійцям і громадянам України, окремо харків’янам, за відвагу та стійкість.

Нагадаємо, напередодні в розмові з журналістами в Києві президент України Володимир Зеленський сказав, що Сили оборони України стабілізували лінію зіткнення з російськими окупаційними військами в Харківській області там, де вони зараз перебувають. Найглибша точка просування ворога — 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад росіяни взагалі не мали просування.

Прямий ефір