Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи має намір Росія окупувати Харків: Путін дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має намір Росія окупувати Харків: Путін дав відповідь

Путін запевняє, що планів взяття Харкова у Росії "на сьогодні немає"

17 травня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Російський правитель Володимир Путін заявив, що "станом на сьогоднішній день" РФ не планує захопити український Харків. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву російського диктатора цитує російське пропагандистське видання "РІА Новини"

Чи має намір Росія окупувати Харків: Путін дав відповідь

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Щодо Харкова, то таких планів на сьогоднішній день немає", — висловився Путін.

При цьому господар Кремля заявив, що російські війська в Харківській області "щодня рухаються строго за планом і досягають успіхів".

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські війська розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів у Харківській області, таким чином намагаючись змусити українську сторону задіяти додаткові бригади з резерву.

При цьому, за інформацією Сирського, окупанти зосередили свої основні зусилля на напрямі Стрілеча Липці. Також вони не залишають спроб захопити Вовчанськ, щоб потім вийти на Білу Криницю, щоб розгорнути наступи до тилу українських військ.

Для досягнення цієї мети російські загарбники створили, а також значно посилили оперативно-тактичне угруповання військ Північ, до складу якої увійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, куди вдалося прорватися росіянам на Харківщині.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни продовжують просуватися вперед на Харківському напрямку, окупуючи нові села та наближаючись до міста Вовчанськ. На Заході військові експерти, деякі політики та аналітики все частіше стали визнавати, що припустилися величезної помилки, затягуючи з наданням допомоги Україні через побоювання, що це викличе нову ескалацію з боку Росії. Путін і так постійно "ескалює", у тому числі змітаючи ракетами та дронами українські міста та інфраструктуру. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що зараз відбувається на фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини