Головна Новини Світ США Майстер-клас від Штатів: Що повинна навчитися робити Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Майстер-клас від Штатів: Що повинна навчитися робити Україна

Сполучені Штати показали Україні майстер-клас у тому, як захищати свої внутрішні інтереси, відзначає економіст Олексій Кущ. За його словами, мова в першу чергу йде від захисту своїх виробників від китайців

17 травня 2024, 16:09
Поділіться публікацією:

Як вважає економіст Олексій Кущ, Сполучені Штати надають майстер-клас Україні як треба захищати свій внутрішній ринок. За його словами, мова йде про введення імпортних мит стосовно певних груп товарів з Китаю, які імпортуються на американський ринок. Це робиться для підтримки внутрішнього виробництва, при чому розмір мит фактично є блокуючим, тобто ці товари стає невигідно імпортувати з Китаю до США.

Майстер-клас від Штатів: Що повинна навчитися робити Україна

США

Як підкреслив економіст, США почали приймати заходи аби зупинити імпорт промислових товарів з Китаю у стратегічні галузі. На його переконання, те саме має зробити уряд України відносно тих китайських товарів, аналоги який виробляються в Україні.

При цьому Кущ зверну увагу на те, що США фактично заблокували імпорт китайської промпродукції на 18 млрд. доларів.  Це, переважно, товари у стратегічних галузях, наприклад, певна продукція зі сталі та алюмінію, напівпровідники, сонячні батареї та електромобілі.  В Білому домі заявили, що мета підняття мит – це "неприйнятні ризики", які створюють китайці для економічної безпеки США. Мова йде про те, що китайські товари просто знищують місцевих виробників.

При цьому, нещодавно про подібні плани говорила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Тому можна говорити, що майже всі успішні країни зараз переходить до захисту внутрішнього ринку та національних товаровиробників",
- підкреслив економіст.

За його словами, зараз ринки України є відкритими для китайських дешевих товарів, особливо у стратегічних галузях.  Наприклад, це стосується сталевих труб, імпорт яких з Китаю в Україну кратно збільшився. Їх масово закуповують державні українські компанії. Це вже призводить до зниження завантаження українських підприємств.

"Є всі ризики того, що імпортні китайські труби нанесуть шкоду нашим промисловим заводам, які дають роботу десяткам тисяч людей та сплачують мільярди гривень податків",
- підкреслив експерт і додав, що  уряд не має цього допустити, тому повинен також обмежувати імпорт з Китаю у стратегічних галузях за допомогою імпортних мит та інших заходів.

Тобто Україна має захистити внутрішній ринок саме тих товарів, які можуть успішно випускати українські виробники, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Штати також регулярно вимагають від Китаю припинити підтримувати РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

17 травня 2024, 15:43

Майстер-клас для США від України - розкрадання бюджетних волонтерських грошей навіть під час війни на виживання, "закривання" судами корупційних справ скороченням строків на їх розгляду та іншими "поправками" до законів, ну а знищення виробників - це ще від "кровосісі" традиція.

Ігор

17 травня 2024, 15:36

Просто китайська продукція більш якісна в порівнянні з українською в тому числі тому, що виробляється на новому обладнанні, а в нас досі використовується совкове. Китайці пропонують вигоду, коли частину відкату лишають в офшорах. Майстер-класи нацпам'ятним - це горох об стіну вони навчаться і не змінюються хоч ракети з неба. Верещать від болю але продовжують їсти кактус, поки кошерні насолоджуються владою і обкрадають терпіл.


Новини