Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні ЗМІ розповіли про успіхи окупантів в Україні: яких цілей досягли
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ розповіли про успіхи окупантів в Україні: яких цілей досягли

Російські окупанти протягом кількох останніх тижнів зуміли захопити більше українських територій, ніж Сили оборони змогли звільнити під час свого контрнаступу минулого року, повідомляє The Washington Post

17 травня 2024, 17:57
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська протягом кількох останніх тижнів зуміли захопити в Україні більше територій, ніж Сили оборони звільнили під час "млявого" контрнаступу, який відбувся минулого року.

Західні ЗМІ розповіли про успіхи окупантів в Україні: яких цілей досягли

Війна в Україні

Як вважає видання, російські загарбники скористалися так званим "вікном можливостей". По-перше, ворог врахував те, як мляво в Україні проходить процес мобілізації і фронт не отримує поповнення. Окрім того, ті новобранці, які були мобілізовані, все ще проходять навчання.

По-друге, відзначають журналісти, значну роль в підриві обороноздатності України відіграла і семимісячна затримка Вашингтону в питанні прийняття рішень щодо надання Силам оборони військової допомоги. Більше того, повідомляє видання, запаси артилерійських снарядів та інших боєприпасів дальньої дії вже закінчуються. А це робить процес підтримки обороноздатності України більш складним.

The Washington Post звернуло увагу також на наступ загарбників на Харківському напрямку. На думку експертів видання, тепер Україна буде змушена перекинути частину своїх сил на північ. Такі дії може перешкодити будь-яким спробам Сил оборони підготуватися до власного наступу, додали журналісти. При цьому вони підкреслили, що бої на Харківському напрямку виявилися більш жорстокими, ніж під час минулого вторгнення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські терористи ведуть активні бойові дії у Харківській області. За словами Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, ситуація на цьому напрямку, дійсно, напружена. Ворог не полишив спроб захопити Вовчанськ та просунутися на інших територіях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини