“Із Бєлгорода йде життя”: чому росіяни масово тікають із колись квітучого міста (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Бєлгород — місто, яке кремлівська влада перетворює на привид. Над ним і областю регулярно падають снаряди, якими російські льотчики атакують Україну, путінські солдати ведуть обстріли сусідньої мирної держави артилерією просто з приміських трас Бєлгорода. Жителі масово виїжджають із міста. Влада громадянам допомогу не надає, повідомляє FREEДОМ.

Російська реактивна система залпового вогню (РСЗВ) “Град” бомбить Харківську область, стоячи на трасі під Бєлгородом. Мирні жителі чекають у заторі, поки машина смерті відстріляється. Такі реалії життя в місті.

У такій самій смертельній небезпеці й жителі Бєлгородської області, які потерпають через путінське вторгнення в Україну.

Одразу 10 поверхів обвалилося в житловому будинку Бєлгорода 12 травня.

Одна з версій аналітиків — над цією багатоповерхівкою російські льотчики могли впустити бомбу під час атаки по Харкову. Розвідка Великої Британії порахувала, що тільки за березень — квітень 2024 року над Бєлгородською областю росіяни “втратили” 20 своїх же боєприпасів.

Саме Бєлгородська область і місто стали плацдармом для російських військових, які обстрілюють Україну. До кордону через неї перекидають військову техніку, з цієї території випускають снаряди.

Раніше в недорогий Бєлгород росіяни переїжджали з усієї Росії. Після вторгнення Володимира Путіна в Україну з лідера міграційного приросту регіон став першим за відтоком населення, повідомляє видання “Верстка”.

Війна опустила Бєлгородську область з передових позицій на рівень найбільш депресивних регіонів країни, зізнаються самі жителі. Інфляція зростає, ціни на продукти перевищують московські.

“Багато бєлгородців засмучені. Вони вірили державі. Вони вірили та вважали, що все правильно, і має так відбуватися. Ми не думали, не розуміли, що таке війна”, — розповіла мешканка Бєлгорода.

У жителів регіону, які залишилися, виникли також фінансові проблеми. Бізнеси не працюють — платити зарплату нічим. У самому місті закрилися всі клони ресторану МакДональдз “Вкусно і Точка” та інші заклади.

До всього іншого, бєлгородський губернатор частину витрат на оборону поклав на сам бізнес. Наприклад, фермери мають також виготовити та встановити антидроновий захист у вигляді сіток для техніки. Чиновник наголосив: у путінській війні — це обов’язок підприємців. Він запропонував не виплачувати компенсацію тим, хто цього не зробить. Також уряд області рекомендував фермерам власним коштом встановити засоби радіоелектронної боротьби проти дронів.

“Місто інше стало. З Бєлгорода йде життя. Тут уже не кипить життя як раніше. Люди бояться вийти на вулицю. Це не життя”, — зазначила мешканка Бєлгорода.

Читайте також: Від “Точки У” до “рязанського цукру”: основні версії вибуху в Бєлгороді та їхню реалістичність проаналізував експерт

Прямий ефір