RU
 

Підсумки 17.05: Удари дронів по РФ і заява ПутінаСюжет

Текст: ,  18 травня 2024, 06:58
0
5276
Підсумки 17.05: Удари дронів по РФ і заява Путіна
Фото: Соцмережі
Пожежа на НПЗ в Туапсе

ГУР І СБУ спільно атакували важливі об'єкти в Росії і в окупованому Криму; Путін зробив заяву щодо Харкова. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ГУР І СБУ спільно атакували Росію

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони і Служба безпеки України провели спільну атаку на низку воєнних об’єктів Росії у Новоросійську і в тимчасово окупованому Севастополі у ніч на п’ятницю, 17 травня. Ціллю операції стали кораблі та інші плавзасоби Чорноморського флоту РФ у місцях їхнього базування - у Севастополі та Новоросійську.

У РФ відзвітували про 102 збиті дрони, але промовчали про прильоти
У двох росйських містах - Новоросійську і Туапсе - виникли масштабні пожежі, в в окупованому Севастополі значно пошкоджено електропідстанцію. У Краснодарському краї РФ повідомили про атаку на Туапсинський нафтопереробний завод і порт у Новоросійську, а міноборони РФ заявило про понад сотню збитих дронів ЗСУ. При цьому про прильоти в російському оборонному відомстві не повідомляли

Удар по Харкову

Російські війська вдень 17 травня скинули на Харків керовані авіабомби. Унаслідок обстрілу Харкова КАБами загинули троє людей, ще 28 - постраждали.

Росіяни обстріляли Одесу й Одещину: є загиблий і поранені

Війська РФ 17 травня вдарили по Одесі. Відомо про трьох постраждалих внаслідок атаки. Поранених доставили в одну із міських лікарень, їм надається уся необхідна медична допомога.

А внаслідок російської атаки по Одеському району того ж дня загинула одна людина, восьмеро - постраждали.

Путін зробив заяву щодо Харкова

Кремлівський диктатор Володимир Путін підтвердив, що російські війська створюють "санітарну зону" у Харківській області, і сказав, що Росія начебто не має планів щодо окупації Харкова.
При цьому Путін звинуватив Україну у тому, що зараз відбуваються бої на Харківському напрямку - він заявляє, що це "відповідь за обстріли прикордонних регіоні РФ".

МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків

Закордонні дипломатичні установи України з 18 травня відновлять прийом заяв на вчинення консульських дій для чоловіків призовного віку, про що було оголошено вчора, 17 травня.

Вказано, що відтепер поряд із документами, які необхідні для отримання обраної консульської послуги, заявники мають також подати свій військово-обліковий документ у паперовому або електронному вигляді.

При цьому слід звернути увагу, що паперовий документ можна буде подавати лише до початку роботи електронного кабінету призовника, в якому кожен зможе самостійно сформувати електронний документ.

Армія Ізраїлю знайшла тіло викраденої ХАМАС німецької туристки Шані Лук

Ізраїльські військові під час операції у Секторі Газа знайшли тіла трьох заручників, убитих після атаки бойовиків ХАМАС 7 жовтня 2023 року. Серед них й тіло німецької туристки Шані Лук.

У момент нападу терористів Лук, Бускіла та Геленртнер перебували на музичному фестивалі, який проходив біля кордону з палестинським анклавом і де було вбито значну частину жертв тієї атаки.

За словами ізраїльського військового, усі троє були вбиті при спробі залишити місце проведення фестивалю, після чого бойовики ХАМАС забрали їхні тіла до Гази.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Сили оборони контролюють 70% Вовчанська - ОСУВ Хортиця
На Покровському напрямку за день відбито 14 атак
Зеленський відповів на заяви Трампа про завершення війни завдяки поступкам
Запорізька ОВА: ДніпроГЕС - у критичному стані
На могилі Пригожина офіційно відкрили пам'ятник
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: РоссияХарьковСБУИзраильОдессаОдесская областьсюжет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі