Головна Новини Світ США У Байдена зробили заяву про новий наступ РФ та допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена зробили заяву про новий наступ РФ та допомогу Україні

Джон Кірбі заявив, що США цілодобово працюють над доставкою зброї в Україну

18 травня 2024, 07:30
Поділіться публікацією:

США активно працюють над оперативною доставкою зброї на позиції української армії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена зробили заяву про новий наступ РФ та допомогу Україні

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Чиновник зазначив, що Вашингтон чудово розуміє, що дорога кожна хвилина і потрібно якнайшвидше спрямовувати Україні більше зброї та техніки, щоб ЗСУ могли впевнено відбивати атаки противника.

"Ми уважно стежимо за наступом Росії на північному сході України та цілодобово працюємо над тим, щоб озброєння та техніка потрапили до рук українських військових, щоб допомогти їм відбити ці атаки", — сказав Джон Кірбі.

Представник Білого дому зазначив, що після підписання президентом США Джо Байденом у квітні пакета фінансової допомоги на оборонні потреби України глава Білого дому одразу розпорядився про виділення конкретних пакетів за допомогою.                                                                  

Координатор Ради нацбезпеки нагадав, що з квітня США виділили два пакети за президентськими повноваженнями та ще $6 млрд через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI), які будуть використані для закупівлі нових озброєнь у виробників для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зброя США, яку надає Вашингтон у рамках військової допомоги, призначена для використання на території України. Про це під час брифінгу заявила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх.                                                                  

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США анонсували зміну ситуації на фронті в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини