З окупованої частини Херсонщини вдалося вивезти ще чотирьох дітей — деталі

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

З тимчасово окупованої частини Херсонської області на підконтрольну Україні територію повернули ще чотирьох дітей — трьох братів і сестру. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, інформує FREEДОМ.

“Це троє рідних братів і сестричка. Малечі — від 2 до 12 років. Завдяки співпраці батьків з організацією Save Ukraine зараз діти — на підконтрольній Україні території, під опікою лікарів і психологів”, — написав Прокудін у Telegram.

За його даними, з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 88 маленьких українців з окупованої частини Херсонської області.

Читайте також: Порядок виявлення та повернення депортованих до Росії дітей затвердив уряд України — подробиці

Ви можете допомогти повернути неповнолітніх громадян України додому. Якщо проживаєте на території Білорусі, Росії або на тимчасово окупованих територіях України та володієте інформацією про депортованих дітей — напишіть у Telegram-канал “Я тут” або на сайт FREEДОМ. Київ гарантує анонімність.

Нагадаємо, телеканал FREEДOM у партнерстві з радницею-уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України запустив інформаційну кампанію “Знаєш — скажи!”, яка має на меті мотивувати жителів Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти їхньому поверненню до України.

Прямий ефір