Майже 10 тис. мирних жителів евакуйовані з прикордоння на Харківщині — деталі (ФОТО)

Евакуація на Харківщині. Фото: t.me/DSNS_Kharkiv

Евакуація мирних мешканців із найбільш небезпечних районів триває у Харківській області. Від початку активних дій ворога станом на сьогодні, 18 травня, було вивезено близько 10 тис. осіб, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

“Станом на ранок 18 травня силами рятувальників ДСНС, Національної поліції, волонтерів та представників місцевих громад вивезено з-під обстрілів у безпечні місця вже близько 9 900 осіб. Евакуація проходить під керівництвом Харківської обласної військової адміністрації”, — повідомили в ДСНС.

Евакуація на Харківщині. Фото: t.me/DSNS_Kharkiv

На території проміжних евакопунктів постійно працюють психологи ДСНС та надають підтримку людям, які вимушені покинути власні домівки через активні бойові дії.

Евакуація на Харківщині. Фото: t.me/DSNS_Kharkiv
Евакуація на Харківщині. Фото: t.me/DSNS_Kharkiv

За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Синєгубова, 2 726 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 4 037 — з Харківського, 118 — з Богодухівського, окрім того, 3 026 людей евакуювали волонтери.

Керівник ОВА також повідомив, що у Вовчанську нині залишаються близько 100 людей, у населених пунктах на напрямку Липців — ще менше.

Читайте також: Російські окупанти розстріляли чоловіка з інвалідністю у Вовчанську (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, під час наступу росармії на півночі Харківської області, який розпочався 10 травня, окупантам вдалося просунутися на 10 км від російського кордону — до першої лінії української оборони.

Прямий ефір