close-btn

Коли та за якої умови Біткоїн досягне $100 000: думка Тімоті Пітерсона

Засновник Cane Island Alternative Advisors Тімоті Пітерсон вважає, що вирішальну роль у прогнозах вартості криптоактивів відіграє ФРС США. Розповідаємо докладніше

Коли та за якої умови Біткоїн досягне $100 000: думка Тімоті Пітерсона

Фото: freepik.com

Економічна ситуація в США поступово поліпшується. Цього тижня це підтвердили дані щодо індексу споживчих цін (CPI), тобто інфляції. У масштабах року він збільшився на 3,4%, що збіглося з прогнозами експертів. За місяць індекс зріс лише на 0,3%, тоді як аналітики прогнозували зростання на 0,4%.

З урахуванням цього базова інфляція в США досягла мінімуму за три роки, що створює сприятливіші умови для подальшого пом’якшення заходів ФРС.

В інтерв’ю журналістам Cointelegraph Тімоті Пітерсон закликав звернути увагу на динаміку ставки високоприбуткових корпоративних облігацій з високим ризиком дефолту. За його словами, саме цей показник дасть змогу зробити правильні висновки про майбутнє ринку цифрових активів.

Аналітик вважає, що для прогнозування того, чи зможе Біткоїн перевищити свій історичний максимум у $73 700 пізніше у 2024 році, необхідний лише один цей основний показник, і він залежить від Федеральної резервної системи США.

“Ставка прибутковості облігацій у США є чудовим індикатором, і вона дійсно повинна опуститися нижче 6 або 7% для досягнення стійкого історичного максимуму”, — каже Тімоті Петерсон, засновник та інвестиційний менеджер Cane Island Alternative Advisors.

На момент написання матеріалу, згідно з даними YCharts, ставка прибутковості облігацій у США, яка відображає ставку прибутковості корпоративних облігацій через вищий ризик дефолту, становила 7,54%.

Майбутнє ринку цифрових активів

Петерсон прогнозує, що якщо ставки прибутковості впадуть в діапазон “6 або 7%”, то Біткоїн може досягти довгоочікуваної позначки в $100 000 до четвертого кварталу 2024 року або, щонайпізніше, до другого кварталу 2025 року.

Зазвичай ставка за облігаціями у США починає поступово падати після зниження базової кредитної ставки. Дві третини опитаних Reuters економістів вважають, що її перше зниження за більш ніж два роки може відбутися вже у вересні 2024 року.

Відсоткові ставки сприймаються як важливий індикатор для криптотрейдерів, оскільки їх зниження зазвичай призводить до зниження дохідності для інвесторів у надійні цінні папери, такі як облігації та строкові депозити.

Як наслідок, все більше інвесторів звертаються до ризикованіших активів, таких як Біткоїн, щоб отримати більшу віддачу від своїх вкладень.

Раніше ми писали про те, що у США обмірковують законопроєкт про ліквідацію Федеральної резервної системи.

Вам може бути це цікаво:

google news