Чому російська брехня впливає на глобальні політичні еліти — відповідь Подоляка

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Глобальні політичні еліти так і не усвідомили до кінця весь жах, який несе путінський режим, тому не ухвалюють низку необхідних рішень. Таку думку сьогодні, 18 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив радник керівника Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“На жаль, глобальні політичні еліти не ухвалюють належним чином ті рішення, які потрібно ухвалити. Ключове з них — це ізоляція Путіна”, — наголосив Подоляк.

Путін же, використовуючи цю хиткість західних еліт, масштабує свою контрпропаганду.

“Він показує, що Росія продовжить існувати в нинішньому агресивному вигляді, й ніхто з нею не може впоратися. Що вона не буде дотримуватися норм міжнародного права, що вона має право їх порушувати та не буде нести за це відповідальність. І Росія постійно хизується тим, що є низка країн, які готові її підтримати на цьому терені. Це не тільки такі країни, як Іран чи Північна Корея”, — пояснив радник глави ОПУ.

Також Росія намагається продовжувати вдавати, що вона визначає глобальний політичний процес, що вона має право голосу, що вона має можливість розмовляти з іншими країнами. Наприклад, РФ демонстративно робить витоки, що має можливість торгувати з усіма країнами, включно з країнами-учасниками проукраїнської коаліції.

“Ось ця двоїстість досі не усунута, попри те, що війна йде вже понад два роки. Ця двоїстість  країн, які займають проукраїнську позицію, стимулює нейтральні країни досить байдуже ставитися до того, хто в цій війні програє, чи буде Росія нести відповідальність за порушення міжнародного права. Країни проукраїнської коаліції продовжують торгувати з Росією, тож і країни нейтрального спрямування збільшують обсяги торгівлі з РФ та відмовляються вважати Росію ізгоєм”, — наголосив Подоляк.

Він додав: попри те, що у РФ не було демократичних виборів, Путіна все одно де-факто визнають президентом країни.

“Але це абсурд”, — акцентував спікер.

Росія активно продовжує працювати з інформаційними майданчиками в різних країнах, подаючи завідому брехню, як нібито другий погляд.

“Росія подає явну брехню. І цю брехню транслюють в засобах масової інформації різних країн, як думку Росії, як об’єктивну думку. Це вводить в оману і соціальні групи в різних країнах, і великі електоральні пласти. І це чинить суттєвий вплив на політичні еліти”, — зазначив радник голови ОПУ.

Ця брехня має вплив на глобальні політичні еліти, тому що, на думку Подоляка, вони досі не прийняли для себе “фундаментально правильне рішення, що Росія повинна в повному обсязі програти”.

“Чому вони це не роблять? Є різні чинники. Є психоемоційні та психологічні особливості особистості багатьох людей, є особливості економік багатьох країн, які залежать від тіньової складової торгівлі з Російською Федерацією тощо”, — підсумував він.

Читайте також: Активізацією наступальних дій Росія переслідує три завдання — розбір Подоляка

Прямий ефір