Головна Новини Політика України 2024 Прагне контролювати все і всіх. Що чиновники говорять про Єрмака
commentss НОВИНИ Всі новини

Прагне контролювати все і всіх. Що чиновники говорять про Єрмака

Українські посадовці описують Єрмака як владного і жорсткого

18 травня 2024, 21:59 comments1394
Поділіться публікацією:

Під час воєнного стану без того могутній голова Офісу президента Андрій Єрмак ще більше примножив свій вплив, пише The Washington Post.

Прагне контролювати все і всіх. Що чиновники говорять про Єрмака

Єрмак нарощує вплив. Фото з відкритих джерел

"Керівник ОП, як формально звучить посада Єрмака, завжди мав величезний вплив в Україні. Умови воєнного часу зосередили в ОП надзвичайні повноваження, що зробило Єрмака, можливо, наймогутнішим керівником апарату в історії країни, вплив якого практично такий же, як в його боса", — йдеться у статті WP.

WP зазначає, що близькість Єрмака до президента та очевидний вплив на нього спричинили шквал звинувачень: недемократично консолідував владу в ОП, практично одноосібно керує призначеннями та звільненнями посадовців, обмежує доступ до Зеленського та прагне особисто контролювати майже кожне важливе рішення у воєнний час.

WP поспілкувався з понад десятком теперішніх і колишніх українських чиновників, іноземних дипломатів та інших осіб, які знають Єрмака або працюють із ним. Видання відзначає, що навіть прихильники Єрмака визнали, що він має надзвичайно широкі повноваження в управлінні державою та зовнішніх комунікаціях. Дехто каже, що він навіть контролює, кому з чиновників дозволено виїжджати за кордон і коли.

Критики розповіли WP, що останнім часом, коли коло радників Зеленського звузилося, Єрмак відсунув на другий план МЗС, втручався у військові рішення та виступав посередником у ключових угодах із партнерами, зокрема зі США. Критики Єрмака описали його як забіякуватого і владного. А кілька чиновників взагалі відмовилися говорити про Єрмака, побоюючись наслідків.

Крім того, пише видання, Єрмака звинувачують в "чистках" у владі. Зокрема, у звільненні всіх колишніх друзів Зеленського з його найближчого оточення. Дехто пов'язує його зі звільненням колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Один із чиновників розповів, що "у президента немає оточення, а є одна людина, яка впливає на рішення президента".

Поки Зеленський перебуває при владі, схоже, там буде і Єрмак, підсумовує WP. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини