Прем'єр Естонії пояснила, чому союзники та світ мало допомагають Україні

Україна страждає від затримок і недостатніх поставок військової допомоги, які доводиться компенсувати самопожертвою українських солдатів.
Прем'єр Естонії пояснила, чому союзники та світ мало допомагають Україні

Достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це у суботу, 18 травня, заявила прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас, повідомляє ERR.

"Нас у підтримці України стримує страх. У кожної з країн є різні страхи, чи то ядерний страх, чи то страх ескалації, чи то страх міграції. Ми не повинні потрапити в пастку страху, тому що це саме те, чого хоче Путін. Він хоче, щоб ми боялися і не підтримували Україну", - сказала Каллас.

Вона також наголосила, що слід підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

"Ми діятимемо рішуче і не дозволимо нашим противникам диктувати наше майбутнє", - додала вона. 

Уряд Естонії розглядає можливість відправки військ в Україну, аби естонські військові взяли на себе тилові роботи на заході України.

Естонія передасть Україні засоби для підсилення власного кіберпростору в межах ІТ-коаліції. Про це стало відомо під час зустрічі заступниці міністра оборони України Катерини Черногоренко із заступником командувача Кіберкомандування Сил оборони Естонії Міхкелем Тікком та керівницею департаменту кіберполітики та координаторкою ІТ коаліції з боку Міністерства оборони Естонії Лаурою Оолуп у Києві.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK