Головна Новини Світ Європа У Грузії розгорається протистояння між президенткою і парламентом: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії розгорається протистояння між президенткою і парламентом: що сталося

Президентка ветувала проросійський закон про "іноземних агентів"

18 травня 2024, 23:43
Поділіться публікацією:

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на скандальний закон про "іноагентів", який став причиною масових протестів через свою схожість із російським законодавством.

У Грузії розгорається протистояння між президенткою і парламентом: що сталося

У Грузії продовжуються протести проти закону про "іноагентів". Фото з відкритих джерел

"Цей закон за своєю суттю, за своїм духом є російським законом, який суперечить нашій конституції й усім європейським стандартам і є перешкодою на європейському шляху Грузії. Вето юридично правильне і сьогодні буде передано до парламенту. Закон не підлягає жодній зміні, жодному вдосконаленню. Цей закон має бути відкликаний", – заявила Саломе Зурабішвілі.

Натомість у партії "Грузинська мрія" є достатньо голосів у парламенті, щоби подолати вето. Якщо після цього президентка не підпише закон, його зможе підписати і опублікувати голова парламенту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном почалися розмови про перенесення виробничих потужностей з Китаю до Індії. Розуміючи загрозу для себе від зближення США та Індії, Китай намагається зрозуміти, чи готова Європа приєднатися до США у цьому питанні, вважає кандидат економічних наук Іван Ус. За словами експерта, тепер Китай має вирішити для себе, чи готовий до кінця бути з Росією або ж обмежити підтримку РФ в обмін на те, що Захід не буде збільшувати інвестиції до Індії.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що глава МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала Захід надати Україні ракети дальнього радіуса дії. За її словами, ситуація на фронті в Україні критична. Анналена Бербок назвала військову ситуацію на північному сході України "дуже драматичною", позаяк Росія досягає успіхів на полі бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини