Для мене та моєї країни це велика можливість, — Усик після перемоги над Ф'юрі 

Усик та Ф'юри. Фото: Getty Images

37-річний українець Олександр Усик став чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі. Бій відбувся на Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді у ніч проти неділі, 19 травня. Обидва боксери протрималися всі 12 раундів. За роздільним рішенням суддів переможцем став українець, інформує "Дім".

Це перший в історії поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі в епоху чотирьох поясів. Усик захищав чемпіонські пояси WBA, WBO та IBF і намагався відібрати титул WBC, який належав Ф'юрі.

Вага Усика під час зважування перед двобоєм склала 101.2 кг і є найбільшою в історії українця. Втім, меншою за вагу Тайсона Ф'юрі — 118.8 кг, інформує Sky Sports Boxing. 

Переможця бою Усик — Ф'юрі мали визначити суддівські записки: обидва боксери протрималися всі 12 раундів. За роздільним рішенням суддів переможцем став українець.

"Я не хвилювався, не знаю чому. Я вірив, що виграю. Моя увага була зосереджена лише на цьому бою. Тепер я щасливий. Я хочу повернутись додому, піти до своєї церкви й помолитися. Я хочу сказати: "Ісусе, дякую тобі", тому що для мене та моєї країни це велика можливість", — сказав Олександр Усик після бою.

З перемогою чемпіона вже привітав президент України Володимир Зеленський.

"Українці бʼють потужно! І врешті-решт усіх наших противників буде подолано. Олександр Усик — абсолютний чемпіон світу! Важка битва, що доводить: українська витримка і сила народжують українську перемогу. Вітаю, чемпіоне! Вітаю, країно! Слава Україні!" — написав президент у Telegram.

Додамо, що на пресконференцію після бою Усик не прийшов, оскільки поїхав до медзакладу на обстеження щелепи. 

Нагадаємо, переговори між командами Ф'юрі й Усика були тривалими й непростими, а двобій кілька разів відкладали. Контракт на проведення двобою передбачає обов’язковий реванш.

Читайте також:"Нехай навчать суперників українського боксу": перед "великою суботою" підтримку Усику та Берінчику висловили титуловані спортсмени

Прямий ефір