Події

Користувачі нових iPad Pro звернули увагу на зернистість екранів

0

Раніше цього місяця компанія Apple офіційно представила нові планшетні комп’ютери iPad Pro та iPad Air. Тепер в інтернеті з’явилися повідомлення від власників iPad Pro, які звернули увагу на зернистість екрана флагманського планшета.

За даними джерела, далеко не всі покупці iPad Pro повідомляють про зернистість екрана, що наводить на думку про дефект якоїсь певної партії пристроїв. У повідомленнях користувачів сказано, що згаданий ефект найбільш помітний, якщо використовувати планшет при слабкому освітленні та встановивши низький або середній рівень яскравості екрана переглядати контент, в якому переважають сірі або приглушені тони. Деякі порівнюють цей ефект із фотографією, яка була зроблена при високому значенні ISO та має візуальний шум.

На цей час важко сказати, чи є зернистість екранів нових iPad Pro дефектом. Дисплеї OLED можуть мати візуальну зернистість через деякі фактори. Окремі субпікселі в OLED-дисплеях можуть відрізнятися за розміром та формою, що призводить до появи непослідовної, нерівної структури або зернистості. Зазвичай цей ефект помітніший на великих дисплеях.

Відмінності в нанесенні органічних матеріалів можуть впливати на рівномірність світлового випромінювання. Крім того, в OLED-дисплеях рівень яскравості контролюється на рівні пікселів, а технології керування живленням можуть призводити до незначної зміни яскравості по всій площі екрана. Іноді це стає помітно за ефектом зернистості, який особливо видно в умовах поганої освітленості або відображення однорідних кольорів.

Цікаво, що раніше аналогічні повідомлення про зернистість на екрані надходили від власників смартфонів Samsung Galaxy S24 Ultra. Згідно з наявними даними, саме Samsung постачає OLED-дисплеї для 11-дюймових iPad Pro, тоді як 13-дюймові панелі виробляє LG Display. На цей час більшість повідомлень про зернистість екрана надійшла від власників 11-дюймових iPad Pro, але також є кілька згадок 13-дюймової моделі.

Comments

Comments are closed.