close-btn

Названа собівартість видобутку Біткоїна

JPMorgan переглянув свою оцінку собівартості видобутку Біткоїна до $45 000 з попереднього прогнозу в $42 000 на тлі зміни хешрейту майнінгу Біткоїна

Названа собівартість видобутку Біткоїна

Названа собівартість видобутку Біткоїна Фото: freepik.com

«Раніше ми очікували значного падіння хешрейту після того, як відбудеться халвінг Біткоїна, оскільки нерентабельні майнери вийдуть з мережі. Схоже, що це відбувається, хоча і з деякою затримкою, — пишуть аналітики JPMorgan. — Поточна швидкість хешування і енергоспоживання визначають центральну оцінку собівартості видобутку Біткоїна до $45 000, тобто значно нижче поточних цін».

У лютому аналітики оцінювали собівартість видобутку одного Біткоїна в $42 000. Відповідно, вони також оцінили ціну Біткоїна в $42 000 як цільову, коли ейфорія, викликана халвінгом, вщухне після квітня.

На питання, чи означає оновлена оцінка собівартості видобутку Біткоїна в $45 000, що JPMorgan очікує, що ціна Біткоїна зросте до цього рівня, представник відповів, що хоча поточна оцінка собівартості видобутку Біткоїна становить $45 000, вона все ще зберігає рівень $42 000 в середньостроковій перспективі.

«Оцінка собівартості видобутку залежить від хешрейту та ефективності майнінгового обладнання, які перебувають у стані мінливості після халвінгу, — сказав аналітик Ніколаос Панігіртзоглоу. — На даний момент ми отримуємо оцінку в $45 000 (яка дещо відрізняється від $42 000, які ми передбачали), але поточна оцінка в $45 000 буде змінюватися в міру того, як буде змінюватися хешрейт і ефективність обладнання для майнінгу».

Цікаве по темі: Майнінг Біткоїна на вулканічній енергії приніс Сальвадору мільйони доларів

«$42 000 — це середній показник собівартості видобутку, який ми передбачаємо, коли швидкість хешування і ефективність майнінгу стабілізується. Це займе деякий час, поки все устаканиться», — додав Панігіртзоглоу.

Тимчасовий приріст завдяки протоколу Runes призвів до тимчасового сплеску комісій за транзакції, пропонуючи майнерам збільшення доходів після халвінгу.

«Однак, приріст від Runes виявився нетривалим, оскільки активність користувачів і комісійні різко впали за останні тиждень-два, — зазначають аналітики у звіті. — Це підкреслює постійну проблему, з якою стикаються майнери біткоїнів, щоб підтримувати стабільне джерело доходу, особливо в умовах, що склалися після халвінгу».

Аналітики відзначають, що в міру того, як ентузіазм щодо протоколу Runes згасав, а тимчасове збільшення кількості майнерів біткоїнів зменшувалося, енергоспоживання в мережі знизилося більше, ніж хешрейт, що свідчить про вихід з неї збиткових майнерів з неефективними налаштуваннями.

На думку аналітиків, цей відтік є частиною природного циклу зворотного зв’язку, пов’язаного з цінами на Біткоїн — зниження цін спонукає більш збиткових майнерів виходити з мережі, що призводить до подальшого зниження хешрейту і собівартості видобутку.

Нагадаємо, що аналітики підтвердили, що ціни на Біткоїн матимуть обмежений потенціал для зростання через кілька раніше зазначених факторів, включаючи обмежений приплив в американські спотові біткоїн-біржові ETF і слабкий попит на гонконгські спотові біткоїн-біржові та ефірні біржові ETF.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

10 найкращих сайтів хмарного майнінгу зі щоденними виплатами

Як добути Біткоїн: Все, що потрібно знати про майнінг BTC

Розроблено систему обігріву на теплі від майнінгу біткоїнів

За матеріалами: The Block.

google news