Словаччина планує закупити понад 100 нових основних бойових танків

На конференції Future Armored Vehicles Central & Eastern Europe, що відбулася в Празі, Міністерство оборони Словаччини оголосило про свій план закупівлі понад 100 нових основних бойових танків. Про це повідомляє Defence Industry Europe.

Деталі угоди

Відповідно до угоди про обмін озброєннями з Німеччиною, Словаччина передала Україні 30 БМП БВП-1 в обмін на 15 танків Leopard 2A4. Ці танки були подаровані Словаччині урядом Німеччини в рамках ініціативи «Ringtausch» для компенсації наданої Україні військової техніки.

Модернізація збройних сил

Міністерство оборони Словаччини також оголосило про плани реорганізації структури своїх сухопутних військ, продовжуючи модернізацію бронетехнічного парку. Зокрема, планується створення двох нових танкових батальйонів, кожен з яких буде оснащений 52 новими основними бойовими танками. Наразі вибір танків для цих батальйонів ще не остаточно вирішений, і пропозиції від галузі розглядаються міністерством.

Перспективи до 2030 року

До 2030 року збройні сили Словаччини планують мати на озброєнні 45 основних бойових танків у складі 14-го танкового батальйону, підрозділу 2-ї механізованої бригади сухопутних військ. З цих танків 30 є радянські Т-72. Раніше Міністерство оборони Словаччини розглядало можливість модернізації цих танків, але вирішило відмовитися від цього курсу.

Заключення угоди

Угода на придбання нових основних бойових танків планується до підписання у цьому або наступному році. Після придбання, нова бронетехніка стане ключовим компонентом стратегічних зусиль Словаччини у забезпеченні національної безпеки та обороноздатності.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше