Українські військові знищили російський тральник “Ковровец”

Українські захисники знищили ще один російський корабель – морський тральник “Ковровец”. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Військово-морські сили ЗСУ у Telegram та Генштаб ЗСУ.

Операція Сил оборони

“Військово-морськими Силами Збройних сил України знищено морський тральник ‘Ковровец’,” – йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ. ВМС підтверджують, що вдалося знищити морський тральник Чорноморського флоту Росії проєкту 266-М “Ковровец”.

Інформація про корабель

“Ковровец” – морський тральник проєкту 266М. Основні завдання корабля включають проведення за тралами кораблів та суден, розвідувальне та контрольне тралення, прокладання коридорів у мінних полях, участь у мінуванні тощо.

Корабель увійшов до складу радянського флоту у 1974 році під назвою “Курский комсомолец”. У 1992 році його перейменували на “Наводчик”, а у 1999-му отримав поточну назву “Ковровец”.

Військова історія “Ковровця”

“Ковровец” брав участь в операціях в Атлантиці, Перській затоці, патрулював біля берегів Сирії. У 2016-2017 роках тральник включили до складу Середземноморського флоту РФ.

Втрати російського флоту

З початку повномасштабного вторгнення українські захисники знищили 26 російських кораблів. Також ЗСУ вдалося знищити один підводний човен ворога.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше