Питання про закриття повітряного простору України надходить до публічної дискусії все частіше. Після успішного ізраїльського досвіду протидії іранським атакам, з’являються нові деталі щодо того, як НАТО може реалізувати цю стратегію в Україні.

Згідно з Business Insider, НАТО вже має дієву модель захисту українського неба. Її суть полягає в розміщенні ракет-перехоплювачів на території країн НАТО, що межують з Україною, таких як Польща та Румунія. Ці ракети зможуть прикривати принаймні західні області України.

Ідею захисту прикордонних з НАТО регіонів України підтримують як керівні, так і опозиційні партії Німеччини.

“Західні країни могли б захистити частину повітряного простору України поблизу території НАТО та збивати російські безпілотники і ракети”, – заявив Родеріх Кізеветтер, політик опозиційного Християнсько-демократичного союзу та колишній офіцер генерального штабу Бундесверу.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Це зменшило б навантаження на українську протиповітряну оборону та дозволило б їм захистити фронт. Як у випадку з Ізраїлем, де допомагали Франція, Велика Британія та інші, вони не стали б воюючими сторонами”, – додав він.

Популярне: