Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ РФ на Харківщині: військовий назвав дві цілі атак ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ РФ на Харківщині: військовий назвав дві цілі атак ворог

Російські окупанти мають "програму мінімум" і "програму максимум", заявив Євген Дикий

19 травня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Країна-агресор РФ не планує захопити Харків,  активізуючи  свій наступ  в Харківській області. Окупанти  спрямовані на мінімальну і максимальну ціль  під час цієї навали, і мінімальної вони вже добились.

Наступ РФ на Харківщині: військовий назвав дві цілі атак ворог

Наступ РФ на Харківщині (фото з відкритих джерел)

Про це сказав  екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий під час ефіру  Radio NV. Він  стверджує, що штурм росіян на півночі Харківської області — не є розвідка боєм – це повноцінний наступ.

"Для розвідки боєм не збирають 50 тисяч угруповання. Це однозначно повноцінний наступ, він одразу так планувався. У нього є програма мінімум, є програма максимум", – сказав Дикий.

Як продовжив Дикий, в загарбників завдання максимум – не захопити Харкова, а вийти на позицію, яка б дозволяла  ворожій артилерії завдавати ударів  по  місту.

  Військовий каже, що  ворог розуміє, яким є для України зараз "головне слабке місце – це брак резервів, бійців".

"Вони це знають і для них у цій ситуації дуже мудро подовжити фронт ще на пару сотень кілометрів і змусити нас перекидати туди боєздатні частини, які в результаті не доїдуть до Часова Яру, які в результаті не доїдуть до Покровська чи Курахового, де зараз відбуваються головні бої. І цю програму мінімум вони, треба віддати належне, витримали", – зазначив  експерт.

 "А от вийти на ті позиції, з яких ми їх поперли 2022 року і з яких можна кошмарити місто [Харків] ствольною артилерією та "Градами", – така задача в них стоїть. Це їхня програма максимум, і вони її намагаються витиснути. І, чесно кажучи, немає гарантій, що вони цього не доб’ються", – завершив  він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Британії спрогнозували, чи відіб'є Україна наступ Росії на Харківщині. Затримання  надходження  західної допомоги в Україну дало  РФ вікно можливостей для   реалізації  нового наступу на  Харківщині. Але Україна зможе його відбити. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини