Сьогодні, 20 травня, в усіх регіонах України з 18:00 до 00:00 будуть застосовані графіки погодинних відключень електроенергії.

Головне за день:

Про це повідомили в “Укренерго“.

Читайте також: Як економити електроенергію в умовах її здорожчання

Такі відключення торкнуться як побутових, так і промислових споживачів, за винятком об’єктів критичної інфраструктури, які будуть забезпечені енергоживленням.

Такі дії потрібні для держави, оскільки не вистачає власної генерації електроенергії та обмеженого імпорту для покриття поточного рівня споживання.

В Україні почнуть вимикати світло

Вже кілька днів в Україні діють стабілізаційні відключення для врегулювання дефіциту в енергосистемі, який виник внаслідок останніх ворожих ударів по критичній інфраструктурі. Українські електростанції все ж пошкоджені не можуть виробляти достатню кількість електроенергії.

Гендиректор Yasno Сергій Коваленко повідомив, що відключення світла можуть зберегтися і влітку, коли через спеку зросте споживання електроенергії для кондиціонування. Він наголосив на необхідності бути готовими до можливих відключень, оскільки їхній обсяг залежатиме від відновлення генерації після обстрілів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦